Naslovna » BG servis » Izmene u javnom gradskom prevozu zbog radova na tramvajskoj okretnici Kalemegdan (Donji grad)
Izmene u javnom prevozu zbog radova
Izmene u javnom prevozu zbog radova

Izmene u javnom gradskom prevozu zbog radova na tramvajskoj okretnici Kalemegdan (Donji grad)

Danas i sutra, 5. i 6. juna 2020, biće izmena u javnom gradskom prevozu zbog radova na tramvajskoj okretnici Kalemegdan (Donji grad).

Sekretarijat za javni prevoz najavio je da će vozila na liniji 11 saobraćati skraćenom trasom Pristanište – Blok 45, preko Starog savskog mosta.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 2A na relaciji Dorćol (SRC „Milan Gale Muškatirović“) .Geozavod.

Vozila će saobraćati na trasi: Dorćol (SRC „Milan Gale Muškatirović“) – Tadeuša Košćuška – Pariska – Karađorđeva – Braće Krsmanović – Travnička – promena smera kretanja na kružnom toku u visini Hercegovačke ulice – Karađorđeva – Pariska – Tadeuša Košćuška – Dorćol (SRC „Milan Gale Muškatirović“).

Takođe, uspostavljaju se i privremena stajališta.

U smeru ka kružnom toku u visini Hercegovačke ulice uspostavlja se stajalište „Solunska“ u Ulici Tadeuša Košćuška, stajalište „Kalemegdan“ u Pariskoj ulici i stajalište „Pristanište“ u Karađorđevoj ulici, a u Ulici Milorada Ekmečića (Travnička) stajalište „Karađorđeva“.

U smeru ka Dorćolu uspostavlja se stajalište „Pristanište“ u Karađorđevoj, a stajalište „Kalemegdan“ u Pariskoj.

Povećanje broja vozila na pojedinim linijama

Praćenjem i snimanjem popunjenosti vozila javnog gradskog prevoza uočeno je povećanje broja putnika na 13 gradskih linija – 23, 31, 33, 37, 48, 52, 53, 56, 58, 74, 601, 610 i 704 – tako da će od 5. juna biti uključena dodatna vozila na pomenutim linijama, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Na prigradskim i lokalnim linijama biće izvršeno povećanje broja vozila na liniji 493 (Beograd-Mladenovac /autoputem/).

Od subote, 6. juna, zbog povećanog broja putnika, biće pojačana gradska linija 88 sa dva dodatna vozila.

Nakon svih dosadašnjih uključivanja dodatnih vozila (13, 20, 21, 25, 27, 28. i 30. maja, 1. i 5. juna), prevoz putnika se obavlja sa 1.213 vozila na gradskim linijama i 246 vozila na prigradskim i lokalnim linijama. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.