Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 8. i 9. oktobar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 8. i 9. oktobar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 8. i 9. oktobar 2022: veoma prijatan jesenji vikend sa temperaturama većim od 20 stepeni i bez kiše.

Vremenska prognoza za subotu, 8. oktobar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.44, a zalazi u 18.06.

U Beogradu će malo i umereno oblačno. Temperatura će biti od 12 pre podne, do maksimalna 24 stepena. Meteorolozi ne najavljuju kišu, ali će duvati umeren i povremeno jači jugoistočni vetar.

Reletivno povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod astmatičara u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Usled optimalnih termičkih uslova preporučuje se boravak na otvorenom.

Ako idete van Beograda, očekuje vas hladno jutro, po kotlinama i dolinama reka – maglovito. Tokom dana biće malo i umereno oblačno, bez kiše i toplo. Vetar slab, u košavskom području umeren, a na jugu Banata povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura od četiri do 12, a najviša od 22 do 25 stepeni.

Vremenska prognoza za nedelju, 9. oktobar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.45, a zalazi u 18.04.

Malo i umereno oblačno vreme zadržaće se tokom celog dana. Temperatura će biti za nijansu niža nego prethodnog dana, od 12 do 20 °C. Duvaće umeren severozapadni vetar.

Prvog radnog dana sledeće nedelje biće pretežno sunčano.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.