Pica sa osnovom od palente priprema se sa dmBio proizvodima uz dodatne začine.
Od sastojaka je potrebno…
Za koru:
- 200 g dmBio palente,
- 40 g dmBio zlatnog lanenog semena,
- ½ kašike kumina,
- 1 ravna kašika kurkume i
- morska so.
Za fil:
- malo pakovanje smeđih šampinjona,
- 1 manja tikvica,
- 1 veća crvena paprika,
- 1 kašika suvog kvasca i
- svež bosiljak ili peršun.
Za sos:
- 250 g paradajza,
- ½ dmBio pire od paradajza (100 g),
- 1 veći crni luk,
- 2 čena belog luka,
- po 1 kašičica timijana, origana i ruzmarina,
- 1 kašičica dmBio sirćeta,
- so i biber i
- 2 kašike dmBio maslinovog ulja.
Obložiti dva okrugla kalupa prečnika oko 20 cm papirom za pečenje. Prokuvati 700 ml vode s kuminom, pa kad provri sipati dmBio palentu uz mešanje.
Dodati dmBio zlatno laneno seme i začine i kuvati u pokrivenoj posudi na nižoj temperaturi oko 15 minuta.
Palentu podeliti između kalupa, pa dobro ohladiti. Dok se hladi prekriti je providnom folijom.
Propržiti seckani crni i beli luk, dodati začine i paradjaz sečen na kockice. Prokuvati. Dodati paradajz pire, sirće, so i biber. Skuvati još malo da se zgusne.
Izvaditi palentu iz frižidera i pustiti je da bude na sobnoj temperaturi dok se sprema povrće. Rernu upaliti na 180 stepeni. Za toping, propržiti pečurke sečene na listiće. Izvaditi pa to uraditi s polumesecima od tikvice na kraju, i sa paprikom sečenom na tračice. Vratiti svo povrće u tiganj, dodati kvasac i bosiljak. Na picu staviti sos, pa povrće.
Ispeći i poslužiti toplo.
Jedna porcija uključuje 50 g dmBio palente (26,5 RSD, osnovna cena je 265 RSD za 500 g), 10 g dmBio zlatnog lanenog semena (7,58 RSD, osnovna cena je 379 RSD za 500 g), 25 g dmBio pirea od paradajza (24,37 RSD, osnovna cena je 195 RSD za 200 g), 3 ml kašike dmBio sirćeta (1,28 RSD, osnovna cena 319 RSD za 750 ml), 5 ml dmBIo maslinovog ulja (6,29 RSD, osnovna cena je 629 RSD za 500 ml), po potrebi dodati vodu i začine.
Prilikom dodavanja svežih sastojaka povećava se cena po porciji.

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić – Ah Neša.