Zepter recept: Domaće njoke
Zepter recept: Domaće njoke

Domaće njoke

Sa samo nekoliko sastojaka, sami možete napraviti sveže domaće njoke, čiji se ukus razlikuje od kupovnih – naravno, mnogo su bolje.

Proces pravljenja njoka je izuzetno sličan knedlama, a razlika je u dodavanju krompira i parmezana.

Za pravljenje njoka nije vam potreban mikser niti specijalni dodaci za mućenje, već samo oklagija, a zahvaljujući Zepter Masterpiece posuđu i Syncro-click poklopcu jelo je brže gotovo: krompir smo skuvali na niskoj temperaturi, za duplo kraće vreme, uz minimalnu količinu vode i uz to sačuvali sve hranljive sastojke!

Sastojci:

  • 2 kg krompira,
  • 3 jaja,
  • 200 g parmezana,
  • 1 kg brašna,
  • 1 dl vode iz Aqueena Pro.

Domaće njoke se pripremaju ovako…

Zepter recept: Domaće njoke

U hladnu Zepter posudu Z-2042 staviti cele, neoljuštene krompire.

Prelijte sa 1 dl vode iz Aqueena Pro i poklopite Syncro-clik-om Z-420-20.

Kuvati na visokoj temperaturi od 240 °C sve dok sigurnosni crveni ventil ne iskoči, a zatim smanjiti temperaturu na 90 °C i kuvati još 10 minuta.

Nakon toga, skloniti sa izvora toplote i sačekati da se crveni sigurnosni ventil spusti. Oljuštiti i narendati krompir.

Pomešati jaja, parmezan i brašno sa krompirom i mešati sve dok se ne sjedini. Testo uvaljati u duguljaste oblike debljine oko 1,5 cm iseći i oblikovati u njoke.

Oduševite svoju porodicu ili goste drugačijom i bržom pripremom. Servirajte njoke sa prelivom od mesa kao što su bolonjeze ili paradajz sosom.

Savet šefa: Napravite veću količinu njoka i sačuvajte ih u VacSy posudama tako što ih možete držati u zamrzivaču i do dva meseca.