Za knedle kažu da su srednjoevropski specijalitet i da se jedu slatke, slane, pa čak i gorke, ali da imaju nešto zajedničko: sve su okrugle ili bar oble.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: užina
Recepti za jaja: kuvana jaja, punjena jaja, jaja na oko, kajgana
Jaja mogu da se jedu kuvana, poširana, pržena, pa čak i sirova; za doručak, užinu, ručak, večeru. Ali, važno je da budu sveža – jer će imati bolji ukus.
Pročitaj više »Pita sa raštanom
Jede nam se pita sa raštanom. Neko pita – kakav sad raštan? Šta je to? Raštan je vrsta kupusastog povrća koje se kod nas gaji kao zimsko povrće.
Pročitaj više »Gibanica i zeljanica odjednom
Neko voli ovo, neko voli ono… Oko mene sve sami probirači. Zato se gibanica i zeljanica – dve super pite – prave paralelno, da niko prigovarao ne bi.
Pročitaj više »Sneking: Srećni uz grickalice
Reč koja beleži rast popularnosti od sredine prošle godine, u pretraživačima širom sveta, je – sneking (snacking). Razlog su nutricionisti i njihovo insistiranje na činjenici da su mali snek obroci između osnovnih zdrava navika, koje se treba pridržavati.
Pročitaj više »