Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dva vikend koncerta Goribora

Dva vikend koncerta Goribora

Tokom vikenda, 24. i 25. decembra, Goribor će nastupiti u Gun Clubu (Miloša Pocerca 10). Cena karte je 600 dinara.

Jedna od najperspektivnijih muzičkih grupa na području bivše Jugoslavije svira mešavinu trip hopa i bluza. Autor tekstova je pesnik i
pevač Aleksandar Stojković ST čije pesme su nabijene snažnim emocijama i iskustvom života u Srbiji, u rudarskom gradu Boru. Interesantno je da je Goribor među onim bendovima koji su veliku bazu fanova stekli prvo van granica svoje zemlje – na domaćem terenu tek kasnije. Ali ko god čuje Goribor, ne ostaje ravnodušan. Samim tim se baza fanova u Srbiji stvorila odjednom i u vellikom broju. Njihovi nastupi predstavljaju jedinstveno emotivno iskustvo.

Bend najavljuje dva koncerta koji će se razlikovati u set listama. Po prvi put izvešće i dve nove pesme koje će se naći na predstojećem albumu čiji je izlazak planiran za mart sledeće godine, a koji je snimljen u studiju „Partyzan“ u Puli. Beogradska publika će na dva koncerta moći da se uveri zašto je muzika Goribora „metafizika života, stanje svesti, uma i osećajnosti“ i kako izgleda kada neko „hrabro i beskompromisno ogoli svoju dušu“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.