Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Predstavljamo vegetarijanski restoran „Radost“
Restoran "Radost"

Predstavljamo vegetarijanski restoran „Radost“

Restoran vegetarijanske (srećne, zdrave i veoma ukusne) hrane „Radost“ otvoren je početkom 2013. godine u Pariskoj 3.

Ušuškan u manjem stanu u jednoj od starijih beogradskih zgrada „Radost“ otkriva tajne i ukusnu magiju vegetarijanskih jela. Ljubazno osoblje na meniju ima spreman jedan od mnogobrojnih bezmesnih specijaliteta, a na zahtev gostiju od namirnica koje su predviđene za jelo dana, može da se iskombinuje i neko drugo jelo.

Iz menija glavnih jela (od 450 do 500 dinara) izdvojili bismo vandaloo sa leblebijama, indian curry dish, vegetarijanski burger sa grilovanim tofuom, veggie lazanje, ratatouille, prolećne veggie rolnice sa povrćem, tortilju sa veggie ćuftama. Pre glavnog jela preporučujemo ukusni potaž od pečuraka, bundeve, šargarepe… po pristupačnij ceni od oko 350 dinara. Kao i u gurmanskim restoranima i u ovoj Meki za vegetarijance pripremaju se mezetluci, a mi bismo izdvojili meze sa humusom, namazom od bundeve i semenom suncokreta sa pita hlebom. Cena je oko 450 dinara.

Radost
Adresa: Pariska 3
Radno vreme: sre-ned, 14.00-24.00
Plaćanje: (za sada) samo keš
Postoji kutak za pušače
Rezervacije i naručivanje: 061/6044-445

U ponudi pića nalaze se i alkoholna i, još bolje, ona bez alkohola. Za predstojeće toplije dane preporučujemo ceđene sokove (ananas, jabuka, pomorandža) sa cimetom i đumbiro (oko 230 dinara), a dok zima još traje obavezno probajte kuvano belo vino (260 dinara), toplu limunadu (med, đumbir, cimet, ljuta papričica). Ovo je jedno od retkih mesta na kome možete da popijete pravu „tursku“ kafu.

A kakav bi to ručak bio bez slatkiša? Nepotpun! Zato na meniju restorana „Radost“ nalaze se i nadasve ukusni domaći cupcakes, domaći sladoled, lava cake… Cene slatkiša su od 250 do 350 dinara. Zaista vredi!

Restoran kafe „Radost“ sigurno će zavoleti ljubitelji zdrave hrane, a preporučujemo ga i roditeljima sa decom, koja će se u tihoj i prijatnoj atmosferi ovog restorana, podno Kalemegdana, osećati kao kod kuće, za svojim stolom. Ovo je mesto na kome ćete sigurno probati nešto novo i razbiti predrasude, ako ih uopšte imate, da ono što je zdravo nije ukusno. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić

Jedan komentar

  1. Preporučujem vegetarijanski burger sa grilovanim tofuom, sjajna stvar! Indian curry dish isto prilično dobar, ko voli kari, mora probati! Takođe odlične burgere ima i restoran GreenGo koji se nalazi u Njegoševoj 11. Svako dobro!