Supa prija, kaže se da je zdrava, podstiče apetit. Neki dobri kuvari kažu da bi supa trebalo da se razlikuje od glavnog jela po boji, ukusu i gustini.
U stvari, ovde ćemo da spremimo knedle za supu, a supu spremite ovako ili onako.
Bistru supu možete da spremite ovako: stavite vodu, pa kocku za supu i eventualno dodajte isitnjenu zelen (šargarepicu, praziluk, komadić celera, peršunov koren).
Bistru supu možete da spremite i onako: u hladnu vodu ubacite meso i kosti; čim provri, smanjite „vatru“, dodajte zelen za supu, crni luk, a može i paradajz i lovorov list i kuvajte još sat vremena. Sve procedite, posolite po želji i supa je gotova.
A sad – knedle.
Konačno, supa sa knedlama…

Potrebni sastojci:
- pripremljena supa – ovakva ili onakva,
- 1 jaje,
- nekoliko supenih kašika pšeničnog griza,
- so ili vegeta,
- prstohvat isitnjenog peršuna
- prašak za pecivo.
Umutite jaje, dodate malo soli ili vegete, prstohvat peršuna i prstohvat praška za pecivo. Onda u jaje dodajete griz pa mešate pa opet malo griza pa mešate i sve tako dok smesa ne bude ni previše čvrsta ni previše vodena.
Pripremljena supa tik pred ključanje je idealna za ubacivanje knedli od griza. Pokvasite kafenu kašičicu (umočite je u supu) i polako ubacujte knedlu po knedlu, koje se kuvaju ne više od desetak minuta. Kad su kuvane trebalo bi da odstoje u poklopljenoj posudi bar još nekoliko minuta.

(danubeogradu.rs)