Izdvajamo
Recepti: Pileća čorba (foto: Mirjana Miljević)
Recepti: Pileća čorba (foto: Mirjana Miljević)

Pileća čorba

Pileća čorba je idealna za leto… jesen… zimu… proleće. Spremajte je kad ste sami, sa porodicom ili kad vam dolaze gosti. Spremajte je često!

Potrebni sastojci:

  • 2 bataka i 2 karabataka,
  • veza zeleni,
  • jedna glavica crnog luka,
  • so i biber,
  • začin,
  • peršunov list,
  • kašika brašna,
  • jedno jaje.

Pileća čorba se sprema ovako…

Recepti: Pileća čorba (foto: Mirjana Miljević)
Foto: M. M.

Sve sastojke, osim peršunovog lista, stavite u vodu i kuvajte oko sat vremena. Izvadite meso, zelen i luk. Odvojte kožicu i kosti, a krtinu iseckajte na sitnije komade. Izgnječite šargarepu viljuškom, pa iseckanu piletinu, šargarepu i peršunov list vratite u bujon.

Kašiku brašna razmutite u šoljici vode, pa i to sipajte u bujon da bi se zgusnuo i kuvajte poklopljeno još desetak minuta.

Isključite šporet, skinite poklopac i pustite da se čorba malo prohladi. Za to vreme, umutite jedno jaje, dodajte u umućeno jaje kutlaču ili dve prohlađene čorbe, promešajte, pa sve vratite u čorbu. E, tek onda je pileća čorba spremna da napuni prazne stomake!

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.