Pileća čorba je idealna za leto… jesen… zimu… proleće. Spremajte je kad ste sami, sa porodicom ili kad vam dolaze gosti. Spremajte je često!
Potrebni sastojci:
- 2 bataka i 2 karabataka,
- veza zeleni,
- jedna glavica crnog luka,
- so i biber,
- začin,
- peršunov list,
- kašika brašna,
- jedno jaje.
Pileća čorba se sprema ovako…
Sve sastojke, osim peršunovog lista, stavite u vodu i kuvajte oko sat vremena. Izvadite meso, zelen i luk. Odvojte kožicu i kosti, a krtinu iseckajte na sitnije komade. Izgnječite šargarepu viljuškom, pa iseckanu piletinu, šargarepu i peršunov list vratite u bujon.
Kašiku brašna razmutite u šoljici vode, pa i to sipajte u bujon da bi se zgusnuo i kuvajte poklopljeno još desetak minuta.
Isključite šporet, skinite poklopac i pustite da se čorba malo prohladi. Za to vreme, umutite jedno jaje, dodajte u umućeno jaje kutlaču ili dve prohlađene čorbe, promešajte, pa sve vratite u čorbu. E, tek onda je pileća čorba spremna da napuni prazne stomake!
(danubeogradu.rs)