Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom „obojena“ je brokolijem. Osim što dobro izgleda u tanjiru, ima i mnoge nutritivne prednosti.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: ručak
Salate sa paradajzom
Sa mesom, povrćem, jajima, voćem, makaronima… od svega mogu da se prave salate, ali salate sa paradajzom su uvek nekako posebne.
Pročitaj više »Ćufte u belom sosu
Jelo za sve sezone, koje se relativno brzo sprema, a ima dosta prostora i za eksperimente sa začinima: ćufte u belom sosu.
Pročitaj više »Paprike sa bešamel sosom
Paprike sa bešamel sosom su veoma ukusne, mogu da se spremaju i sa piletinom i drugim povrćem, mlevenim mesom ili šampinjonima.
Pročitaj više »Piletina s jajima na japanski način
Piletina s jajima na japanski način je veoma popularno klasično jelo, ukusno i jednostavno koje se sprema za manje od trideset minuta.
Pročitaj više »Tartar biftek
Tartar biftek se priprema duže, manje od tri sata, ali svaki zalogaj ovog egzotičnog jela dokazuje da je bio dostojan uloženog vremena i truda.
Pročitaj više »Boršč
Boršč je rusko nacionalno jelo, međunarodno priznato, sa repom i govedinom, a obično se služi sa kiselom pavlakom ili piroškama.
Pročitaj više »Krompir kuvan na devet načina
Krompir skuvan sa ljuskom ima više hranljivih materija nego kad se kuva oljušten. A koji krompir ćete da kuvate zavisi od recepta koji ćete primeniti.
Pročitaj više »Salata od cvekle, šargarepe i oraha
Salata od cvekle, šargarepe i oraha je ukusna, ali i veoma zdrava kako za želudac i creva, tako i za kožu. Ali, o zdravlju zbog cvekle neki drugi put.
Pročitaj više »Doček Nove godine: Hrana i redosled pića – piti i šta piti
Redosled pića nije bitan – otkrili su nedavno naučnici, ali tu su mislili na napijanje i jačinu mamurluka, a ovo je ipak drugačiji tekst…
Pročitaj više »Španski omlet
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.
Pročitaj više »Zapečeni rezanci sa šunkom
Zapečeni rezanci sa šunkom idealni su kako za ručak tako i za večeru. Rezanci mogu da budu tanki, široki, ali možete ovo da spremate i sa makaronima.
Pročitaj više »Honduraski pileći paprikaš
Honduraski pileći paprikaš sprema se bez noklica, bez pavlake, bez aleve paprike, pa možemo da pomislimo ko zna kakvo je to jelo?! Tvrdimo: veoma ukusno!
Pročitaj više »Pirinač s graškom iliti rizi-bizi
Pirinač s graškom je čuveni venecijanski specijalitet, a poznat je širom sveta pod imenom „rizi-bizi“ (risi e bisi). Ovo je recept za jelo za šest osoba.
Pročitaj više »Saveti za spremanje hrane
Saveti nikada nisu naodmet. Ako pročitate nešto što znate, eto – podsetili ste se, a ako ne znate – još bolje! Pa, da li znate baš sve o spremanju hrane?
Pročitaj više »Švedske pljeskavice sa krompirom
Švedske pljeskavice sa krompirom se prave veoma lako, a služe se tople, sa dodacima po slobodnom izboru. Pripremili smo obrok za četiri osobe…
Pročitaj više »Čorba od pirinča
Čorba od pirinča može da bude sa običnim rezancima ili taranom, sa mesom ili samo sa povrćem. Ovo je osnovni recept, a vi eksperimentišite dalje…
Pročitaj više »Koktel od paradajza
U kućnoj varijanti ne jedemo često predjela. Jedno od sporednih jela, koja nas neće zasititi ali će zainteresovati za ručak, jeste koktel od paradajza.
Pročitaj više »Krompir sa jabukama ili kruškama (i slaninom)
Krompir sa jabukama ili kruškama spada u jelo koje se brzo sprema i kuva pažljivo na tihoj vatri. Možete da pravite kombinacije sa slaninom ili kobasicama.
Pročitaj više »Ćufte u sosu
Objavljujemo što jednostavnije recepte. Ćufte u sosu je možda za nijansu komplikovanije spremiti, ali tu su – jer su omiljeno jelo u našim krajevima…
Pročitaj više »Recepti za jaja: kuvana jaja, punjena jaja, jaja na oko, kajgana
Jaja mogu da se jedu kuvana, poširana, pržena, pa čak i sirova; za doručak, užinu, ručak, večeru. Ali, važno je da budu sveža – jer će imati bolji ukus.
Pročitaj više »Krompir salata
Krompir salata, pa tako i ostale presne salate, nije samo (uvod u) ručak, već može da bude i poseban obrok, dopuna doručku ili večeri.
Pročitaj više »Američke palačinke i palačinke na još nekoliko načina
Palačinke su omiljena poslastica svih generacija. Mogu da budu slane i slatke. U poslednje vreme, kod nas su sve popularnije i američke palačinke.
Pročitaj više »Vojvođanski pekarski krompir
Vojvođanski pekarski krompir je još jedno od jela koje smo izabrali da spremimo, a zbog kojih ne morate da provedete puno vremena u kuhinji.
Pročitaj više »Prebranac sa kobasicama
Recept za prebranac sa kobasicama objavljujemo u našem serijalu „lakih recepata“ iako je za nijansu komplikovaniji nego prethodni.
Pročitaj više »