Objavljujemo što jednostavnije recepte. Ćufte u sosu je možda za nijansu komplikovanije spremiti, ali tu su – jer su omiljeno jelo u našim krajevima…
Potrebni sastojci:
- 700 gr junećeg mlevenog mesa,
- crni luk,
- jedno jaje,
- 1-2 parčeta hleba,
- čen belog luka,
- Vegeta, so, biber, peršun,
- aleva paprika,
- 0,5 l tomatina,
- malo ulja i brašna,
- bosiljak, crvena paprika, majčina dušica.

Ćufte se spremaju ovako…
Pomešajte meso sa iseckanim crnim lukom, dodajte jaje i hleb koji ste prethodno potopili u vodu i iscedili. U smesu dodajte seckani beli luk, vegetu, so, biber, peršun i alevu papriku.
Izmešajte i napravite kuglice. U šerpu sa vrelim uljem sipajte kašiku brašna, dodajte po malo tomatina i brzo mešajte da se ne bi napravile grudvice. Pored pola litre tomatina dodajte isto toliko vode. U sos ubacite ćufte i kuvajte ih oko sat vremena. Možete da dodate i bosiljak, crvenu papriku, peršun, majčinu dušicu, biber… po želji.
Služite uz krompir pire.
(danubeogradu.rs)