Krompir sa jabukama ili kruškama spada u jelo koje se brzo sprema i kuva pažljivo na tihoj vatri. Možete da pravite kombinacije sa slaninom ili kobasicama.
Za pripremu su potrebni sledeći sastojci:
- 1,5 krompira,
- 500 gr jabuka ili krušaka,
- so, biber, šećer i sirće,
- 100 gr suve slanine,
- 2 glavice crnog luka.
Krompir sa jabukama ili kruškama sprema se ovako…
Oljuštite krompir i iseckajte ga na kocke. Oljuštite jabuke, isecite ih na po četiri dela i očistite od semenki i srca. Krompir i jabuke ubacite u pola litra vode, dodajte po malo soli i šećera i kuvajte na tihoj vatri.
Pri kraju kuvanja, jelo začinite sa prstohvatom soli i bibera i dodajte samo malo sirćeta.
Propržite seckanu slaninu zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.
Ocedite krompir i jabuke, sipajte u činiju, a preko stavite slaninu i luk.
Po istom receptu spremite krompir sa kruškama, a umesto slanine možete da spremite i kobasice po izboru.
(danubeogradu.rs)