Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Krompir sa jabukama ili kruškama (i slaninom)
Recepti: Krompir sa jabukama ili kruškama (i slaninom) (foto: Ildi Papp / Shutterstock)
Recepti: Krompir sa jabukama ili kruškama (i slaninom) (foto: Ildi Papp / Shutterstock)

Krompir sa jabukama ili kruškama (i slaninom)

Krompir sa jabukama ili kruškama spada u jelo koje se brzo sprema i kuva pažljivo na tihoj vatri. Možete da pravite kombinacije sa slaninom ili kobasicama.

Za pripremu su potrebni sledeći sastojci:

  • 1,5 krompira,
  • 500 gr jabuka ili krušaka,
  • so, biber, šećer i sirće,
  • 100 gr suve slanine,
  • 2 glavice crnog luka.

Krompir sa jabukama ili kruškama sprema se ovako…

Oljuštite krompir i iseckajte ga na kocke. Oljuštite jabuke, isecite ih na po četiri dela i očistite od semenki i srca. Krompir i jabuke ubacite u pola litra vode, dodajte po malo soli i šećera i kuvajte na tihoj vatri.

Pri kraju kuvanja, jelo začinite sa prstohvatom soli i bibera i dodajte samo malo sirćeta.

Propržite seckanu slaninu zajedno sa sitno seckanim crnim lukom.

Ocedite krompir i jabuke, sipajte u činiju, a preko stavite slaninu i luk.

Po istom receptu spremite krompir sa kruškama, a umesto slanine možete da spremite i kobasice po izboru.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.