Ima li namirnice koja bolje najavljuje jesen od bundeve? Odabrali smo je za topli, kremasti potaž koji će svojom bojom i ukusom zagrejati sva naša čula.
Potaž od bundeve nahraniće organizam vlaknima i antioksidantima.
Da bi se sačuvala veća količina ovih dragocenih nutrijenata, potaž je najbolje pripremiti u More Juice Press Frozen sokovniku, koji je idealan kućni aparat za pripremu brojnih zdravih obroka.
Sastojci za potaž od bundeve
- 650 gr bundeve
- 350 gr crnog luka
- 60 ml neutralne pavlake
- 1 kašika kokosovog ulja
- malo soli i bibera
- 180 ml mleka ili kokosovog mleka
Potaž od bundeve priprema se ovako…
Bundevu i luk očistiti i iseći na veće komade, pa propustiti kroz sokovnik. Na srednjoj temperaturi podgrejati dobijeni sok, pulpu i mleko.
Polako dodavati neutralnu pavlaku dok se ne dobije željena gustina. Pustiti da počne da krčka, promešati, dodati so, biber i začine po želji.
(danubeogradu.rs)

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić – Ah Neša.