Potaž od bundeve
Potaž od bundeve

Potaž od bundeve

Ima li namirnice koja bolje najavljuje jesen od bundeve? Odabrali smo je za topli, kremasti potaž koji će svojom bojom i ukusom zagrejati sva naša čula.

Potaž od bundeve nahraniće organizam vlaknima i antioksidantima.

Da bi se sačuvala veća količina ovih dragocenih nutrijenata, potaž je najbolje pripremiti u More Juice Press Frozen sokovniku, koji je idealan kućni aparat za pripremu brojnih zdravih obroka.

Sastojci za potaž od bundeve

  • 650 gr bundeve
  • 350 gr crnog luka
  • 60 ml neutralne pavlake
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • malo soli i bibera
  • 180 ml mleka ili kokosovog mleka

Potaž od bundeve priprema se ovako…

Bundevu i luk očistiti i iseći na veće komade, pa propustiti kroz sokovnik. Na srednjoj temperaturi podgrejati dobijeni sok, pulpu i mleko.

Polako dodavati neutralnu pavlaku dok se ne dobije željena gustina. Pustiti da počne da krčka, promešati, dodati so, biber i začine po želji.

Zepter More Juice Press Frozen sokovnik

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.