nedelja,  
16. februar 2025.  
 

Potaž od bundeve

Potaž od bundeve Potaž od bundeve
Potaž od bundeve

Ima li namirnice koja bolje najavljuje jesen od bundeve? Odabrali smo je za topli, kremasti potaž koji će svojom bojom i ukusom zagrejati sva naša čula.

Potaž od bundeve nahraniće organizam vlaknima i antioksidantima.

Da bi se sačuvala veća količina ovih dragocenih nutrijenata, potaž je najbolje pripremiti u More Juice Press Frozen sokovniku, koji je idealan kućni aparat za pripremu brojnih zdravih obroka.

Sastojci za potaž od bundeve

  • 650 gr bundeve
  • 350 gr crnog luka
  • 60 ml neutralne pavlake
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • malo soli i bibera
  • 180 ml mleka ili kokosovog mleka

Potaž od bundeve priprema se ovako…

Bundevu i luk očistiti i iseći na veće komade, pa propustiti kroz sokovnik. Na srednjoj temperaturi podgrejati dobijeni sok, pulpu i mleko.

Polako dodavati neutralnu pavlaku dok se ne dobije željena gustina. Pustiti da počne da krčka, promešati, dodati so, biber i začine po želji.

Zepter More Juice Press Frozen sokovnik

(danubeogradu.rs)