Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Torta od šargarepe
Zepter recepti: Torta od šargarepe
Zepter recepti: Torta od šargarepe

Torta od šargarepe

Da li ste za dezert pun antioksidanata, proteina i minerala? Torta od šargarepe se lako sprema uz multifunkcionalni More Juice Press Frozen.

Sastojci:

  • 3 jaja,
  • 5 šargarepa,
  • ¼ kašičice soli,
  • 50 g kokosovog ulja,
  • 350 g kokosovog šećera,
  • 70 g bezglutenskog brašna (npr. bademovo brašno),
  • malo praška za pecivo,
  • 300 g seckanih oraha,
  • ½ kašičice muskatnog oraha i
  • ½ kašičice cimeta.

Za nadev:

  • neutralna pavlaka,
  • grčki ili kokos jogurt i
  • malo cimeta i meda.

Krem bez mlečnih proizvoda:

  • 150 g sirovih indijskih oraha pomešanih sa
  • 120 ml pomorandžinog soka i
  • prstohvatom vanile.

Torta od šargarepe sprema se ovako…

Rernu zagrejati na 150 °C. Očistiti i iseckati šargarepe, zatim ih propustiti kroz More Juice Press Frozen. Skupiti pulpu.

U odvojenoj činiji pomešati kokosov šećer i so. Polako dodati jedno po jedno jaje, a zatim i kokosovo ulje.

U posebnoj posudi pomešati brašno, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodati ovu mešavinu u mešavinu sa jajima i mešati dok se masa ne ujednači.

Dodati pulpu šargarepe i orahe. Presuti smesu u posudu za pečenje do ¾ visine i peći 25 minuta. Ostaviti da se ohladi, a zatim joj dodati krem.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.