Da li ste za dezert pun antioksidanata, proteina i minerala? Torta od šargarepe se lako sprema uz multifunkcionalni More Juice Press Frozen.
Sastojci:
- 3 jaja,
- 5 šargarepa,
- ¼ kašičice soli,
- 50 g kokosovog ulja,
- 350 g kokosovog šećera,
- 70 g bezglutenskog brašna (npr. bademovo brašno),
- malo praška za pecivo,
- 300 g seckanih oraha,
- ½ kašičice muskatnog oraha i
- ½ kašičice cimeta.
Za nadev:
- neutralna pavlaka,
- grčki ili kokos jogurt i
- malo cimeta i meda.
Krem bez mlečnih proizvoda:
- 150 g sirovih indijskih oraha pomešanih sa
- 120 ml pomorandžinog soka i
- prstohvatom vanile.
Torta od šargarepe sprema se ovako…
Rernu zagrejati na 150 °C. Očistiti i iseckati šargarepe, zatim ih propustiti kroz More Juice Press Frozen. Skupiti pulpu.
U odvojenoj činiji pomešati kokosov šećer i so. Polako dodati jedno po jedno jaje, a zatim i kokosovo ulje.
U posebnoj posudi pomešati brašno, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodati ovu mešavinu u mešavinu sa jajima i mešati dok se masa ne ujednači.
Dodati pulpu šargarepe i orahe. Presuti smesu u posudu za pečenje do ¾ visine i peći 25 minuta. Ostaviti da se ohladi, a zatim joj dodati krem.
(danubeogradu.rs)

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić – Ah Neša.