Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Mafin od cvekle i meda
Recepti: Mafin od cvekle i meda
Recepti: Mafin od cvekle i meda

Mafin od cvekle i meda

Da li ste za mafin od cvekle i meda? Zvuči neobično, ali je ukusan i bogat hranljivim sastojcima, a nije potrebno previše vremena da se spremi.

Potrebni sastojci su:

  • 65 g bademovog brašna,
  • 1 kašika kakao praha,
  • 30 g mlevenih badema,
  • 115 g putera ili kokosovog ulja,
  • 2 jaja,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 5 kašika meda,
  • 1 kašičica vanila ekstrakta,
  • pola kašičice cimeta i
  • 2 cvekle (pola šolje pulpe od cvekle).

Mafin od cvekle i meda sprema se ovako…

Propustiti cveklu kroz sokovnik, a još bolje je ako je sokovnik – More Juice Press Frozen. Sok sačuvati i koristiti po želji kasnije.

Zagrejati pećnicu na 180°C. Ubaciti u činiju puter, med, vanilu, cimet, jaja, zatim dodati pulpu cvekle, pa brašno, kako i prašak za pecivo.

Smesom napuniti modle do ¾ visine i peći 15 minuta. I gotovo. (danubeogradu.rs)