Da li ste za mafin od cvekle i meda? Zvuči neobično, ali je ukusan i bogat hranljivim sastojcima, a nije potrebno previše vremena da se spremi.
Potrebni sastojci su:
- 65 g bademovog brašna,
- 1 kašika kakao praha,
- 30 g mlevenih badema,
- 115 g putera ili kokosovog ulja,
- 2 jaja,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 5 kašika meda,
- 1 kašičica vanila ekstrakta,
- pola kašičice cimeta i
- 2 cvekle (pola šolje pulpe od cvekle).
Mafin od cvekle i meda sprema se ovako…
Propustiti cveklu kroz sokovnik, a još bolje je ako je sokovnik – More Juice Press Frozen. Sok sačuvati i koristiti po želji kasnije.
Zagrejati pećnicu na 180°C. Ubaciti u činiju puter, med, vanilu, cimet, jaja, zatim dodati pulpu cvekle, pa brašno, kako i prašak za pecivo.
Smesom napuniti modle do ¾ visine i peći 15 minuta. I gotovo. (danubeogradu.rs)

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić – Ah Neša.