Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Malo drugačija panakota
Recepti: panakota
Recepti: panakota

Malo drugačija panakota

Mmmm, kada osetimo miris cimeta i muskatnog oraščića znamo da nam se praznici bliže. Zato je naša kremasta panakota malo drugačija.

Cimet i muskatni oraščić sjajno u panakoti sjajno će upotpuniti sva vaša slavlja, a čak je sve to potpuno zdravo. Naša panakota je malo drugačija od tradicionalne, italijanske, jer smo koristili mleko od indijskog oraha, a baš zbog toga odgovara svima koji trenutno poste ili su na ishrani bez glutena i bez mlečnih proizvoda. Pa ipak, ukus je verovatno i bolji od klasičnog!

Mleko od indijskog oraha smo sami napravili, zahvaljujući multifunkcionalnom More Juice Press Frozen sokovniku koji je odličan saveznik za pripremu sokova bogatih vitaminima, ali i veganskih specijaliteta i zdravih poslastica.

Potrebni sastojci:

  • ¾ kašike želatina (poželjno biljnog porekla),
  • 400 ml mleka od indijskog oraha,
  • 175 g sirovog meda ili javorovog sirupa,
  • ½ kašičice cimeta u prahu,
  • 1 prstohvat muskatnog oraščića.

Panakota se sprema ovako…

Rastvorite želatin u ¾ šolje hladne vode. Mleko od indijskog oraha zagrejte u posudi na 40 °C i dodajte želatin. Nastavite sa mešanjem i dodajte javorov sirup i muskatni oraščić.

Sipajte u posudice za desert i ostavite da stoji u frižideru najmanje dva sata. Pospite cimetom i poslužite. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.