Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Domaća mućkalica sa pireom
Domaća mućkalica sa pireom (foto: Nenad Mandić)
Recepti: domaća mućkalica sa pireom (foto: Nenad Mandić)

Domaća mućkalica sa pireom

Domaća mućkalica nije baš ista kao u leskovačkim kafanama, ali može da prođe i te kako kao idealno letnje jelo sa pireom od krompira i salatom po izboru.

Potrebni su sledeći sastojci:

  • 300-400 gr mesa od svinjskog vrata (ili ono što vam ostane sa roštilja od prethodnog dana);
  • 2 glavice crnog luka;
  • prstohvat šećera;
  • malo ulja;
  • 5, 6 pečenih paprika;
  • so i biber;
  • (ljuta) tucana paprika;
  • 3 paradajza;
  • 3 krompira;
  • 50 grama putera;
  • jaje.

Kako se sprema domaća mućkalica i pire od krompira

Meso od svinjskog vrata ispecite na roštilju ili ako ste prethodnog dana roštiljali a ostalo vam je meso – možete i to da iskoristite.

Iseckajte dve glavice crnog luka, ubacite u šerpu na ulje, dodajte prstohvat šećera da bi luk postao zlatniji a samim tim i za nijansu ukusniji. Dodajte oljuštene, isečene pečene paprike, posolite, pobiberite i (ko voli ljuto) zaljutite tucanom paprikom.

Posle nekoliko minuta dodajte iseckano meso, pa dinstajte pola sata na tihoj vatri. Onda dodajte oljušteni i iseckani paradajz (može i samleveni) i sve to kuvajte dok meso ne omekša.

Pire od krompira, najprostije: oljuštite krompir, iseckajte ga na manje komade, skuvajte ga u vodi. Kad je kuvan, iscedite krompir i sipajte ga u dublju posudu u kojoj možete da ga mutite mikserom. Posolite, dodajte puter i jaje, eventualno malo mleka i mutite.

Ručak je spreman!

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.