Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Recepti: Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom
Recepti: Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom (foto: Nenad Mandić)
Recepti: Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom (foto: Nenad Mandić)

Recepti: Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom

Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom se prosto i brzo sprema i još brže jede. Idealna je za ručak tokom radnih dana pa i za sedeljke.

Potrebni sastojci su:

  • pileći fileti,
  • 2 jajeta,
  • kornfleks,
  • susam,
  • kašika brašna,
  • prezle,
  • so, začin,
  • kačkavalj,
  • malo ulja.

Pohovana piletina sa kačkavaljem, susamom i kornfleksom sprema se ovako…

Iseckajte piletinu na manje komade po želji (kao štanglice, kockice, neobavezno…). Svako parče začinite i dodajte malo soli. Svako parče isecite po sredini i dodajte malo kačkavalja koji najviše volite.

Sledi valjanje parčića piletine u prezle, baš sitno izmrvljeni kornfleks i umućkana jaja sa kašikom brašna. Na pleh postavite papir za pečenje, na papir za pečenje piletinu koju na kraju pospete susamom. Na svako parče sipajte malo ulja.

Pecite na 180 stepeni u rerni dvadesetak minuta.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.