Danas je za ručak još jedno brzospremajuće jelo. Rolovana piletna biće gotova za maksimum sat vremena sa možete da je poslužite sa paradajzom, na primer.
Potrebni sastojci:
- 1-1,3 kg belog pilećeg mesa,
- listići kačkavalja,
- suvi vrat,
- slanina u listovima,
- pavlaka za kuvanje,
- kašika brašna,
- biber, vegeta, peršun.
Rolovana piletina sprema se ovako…

Iseče se belo meso na „šnicle“. Na svako parče stavite listić kačkavalja i suvog vrata; možete i da to urolate, a onda obavijte slaninom.
Poređajte u posudu za pečenje, pa sve zajedno u rernu. Posle najviše pola sata, izvadite meso.
U pola litre pavlake za kuvanje dodajte kašiku brašna, malo bibera, pola kašičice vegete i malo peršuna. Sipajte u meso, vratite sve u rernu i pecite još petnaestak minuta.
Prosto, zar ne?

(danubeogradu.rs)