Izdvajamo
Recepti: Rolovana piletina (foto: Mirjana Miljević)
Recepti: Rolovana piletina (foto: Mirjana Miljević)

Rolovana piletina

Danas je za ručak još jedno brzospremajuće jelo. Rolovana piletna biće gotova za maksimum sat vremena sa možete da je poslužite sa paradajzom, na primer.

Potrebni sastojci:

  • 1-1,3 kg belog pilećeg mesa,
  • listići kačkavalja,
  • suvi vrat,
  • slanina u listovima,
  • pavlaka za kuvanje,
  • kašika brašna,
  • biber, vegeta, peršun.

Rolovana piletina sprema se ovako…

Recepti: Rolovana piletina (foto: Mirjana Miljević)
Foto: M. M.

Iseče se belo meso na „šnicle“. Na svako parče stavite listić kačkavalja i suvog vrata; možete i da to urolate, a onda obavijte slaninom.

Poređajte u posudu za pečenje, pa sve zajedno u rernu. Posle najviše pola sata, izvadite meso.

U pola litre pavlake za kuvanje dodajte kašiku brašna, malo bibera, pola kašičice vegete i malo peršuna. Sipajte u meso, vratite sve u rernu i pecite još petnaestak minuta.

Prosto, zar ne?

Recepti: Rolovana piletina (foto: Mirjana Miljević)
Foto: M. M.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.