Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Pečena pileća krilca
Recepti: Pečena pileća krilca (foto: Mirjana Miljević)
Recepti: Pečena pileća krilca (foto: Mirjana Miljević)

Pečena pileća krilca

Pečena pileća krilca sa šargarepom (i, po želji, sa krompirom) spremaju se kad ne želite previše da gubite vreme sa ručkom, a to je najčešće – nedelja.

Potrebni sastojci:

  • kilogram pilećih krilaca
  • šargarepa
  • vegeta
  • ulje
  • suvi peršun
  • biber
  • (krompir, ako želite)

Pečena pileća krilca spremaju se ovako…

Ako je potrebno operite i očistite krilca. Svako krilce uvaljajte u ulje sa vegetom, suvim peršunom i biberom.

Otkrili smo da su krilca još ukusnija ako prenoće u frižideru posle pomenutog valjanja.

Šargarepe isecite na pola po dužini i ubacite u pleh sa krilcima. Možete da oljuštite i naseckate krompir.

Sve to se peče oko sat vremena na 220 stepeni. Gotovo je, što se kaže, kad porumeni.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.