Pečena pileća krilca sa šargarepom (i, po želji, sa krompirom) spremaju se kad ne želite previše da gubite vreme sa ručkom, a to je najčešće – nedelja.
Potrebni sastojci:
- kilogram pilećih krilaca
- šargarepa
- vegeta
- ulje
- suvi peršun
- biber
- (krompir, ako želite)
Pečena pileća krilca spremaju se ovako…
Ako je potrebno operite i očistite krilca. Svako krilce uvaljajte u ulje sa vegetom, suvim peršunom i biberom.
Otkrili smo da su krilca još ukusnija ako prenoće u frižideru posle pomenutog valjanja.
Šargarepe isecite na pola po dužini i ubacite u pleh sa krilcima. Možete da oljuštite i naseckate krompir.
Sve to se peče oko sat vremena na 220 stepeni. Gotovo je, što se kaže, kad porumeni.
(danubeogradu.rs)