Krem-puding sa pavlakom uvek se služi baš hladan, a pri posluženju može da se „ukrasi“ i nekim voćem: malinama, mandarinama…
Da biste spremili krem-puding sa pavlakom za šest osoba potrebno je sledeće:
- 4 jajeta,
- 100 gr šećera,
- 1 kesica vanilin-šećera,
- 2,5 dl mleka,
- 5 dl ulupane, slatke pavlake,
- maline.
Krem-puding sa pavlakom se sprema ovako…
Umutite jaja sa šećerom i vanilom i tome polako dodajte mleko koje je provrelo. Procedite masu i sipajte u dobro podmazan kalup za puding.
Stavite u pleh sa vrelom vodom i pecite na pari u zagrejanoj rerni na 225 stepeni C oko pola sata. Gotov krem izvadite iz rerne, pa kad se ohladi izručite na činiju i ukrasite ulupanom pavlakom i dodajte maline. Do služenja držite na ledu.
(danubeogradu.rs)