Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Čorba od pirinča
Recepti: Čorba od pirinča (foto: Pixabay)
Recepti: Čorba od pirinča (foto: Pixabay)

Čorba od pirinča

Čorba od pirinča može da bude sa običnim rezancima ili taranom, sa mesom ili samo sa povrćem. Ovo je osnovni recept, a vi eksperimentišite dalje…

Potrebni sastojci:

  • 50 gr pirinča,
  • 15 gr soli,
  • 1,5 l vode,
  • 30 gr putera,
  • 30 gr brašna,
  • 100 gr očišćene i narendane zeleni,
  • 1 žumance,
  • 2-3 kašike mleka.

Čorba od pirinča se priprema ovako…

Pirinač prokuvate u posoljenoj vodi dok ne nabubri. Zatim ocedite vodu i ostavite na stranu, a pirinač propasirate.

Napravite belu zapršku od putera i brašna, nalijte vodom u kojoj se kuvao pirinač, dodajte propasirani pirinač i zelen i kuvajte sve zajedno desetak minuta. Pre služenja čorba od pirinča se začini žumancetom razmućenim mlekom.

Posebno skuvajte nudle, rezance ili taranu, a možete da dodate i po parče dimljene piletine u svaki tanjir.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.