Čorba od pirinča može da bude sa običnim rezancima ili taranom, sa mesom ili samo sa povrćem. Ovo je osnovni recept, a vi eksperimentišite dalje…
Potrebni sastojci:
- 50 gr pirinča,
- 15 gr soli,
- 1,5 l vode,
- 30 gr putera,
- 30 gr brašna,
- 100 gr očišćene i narendane zeleni,
- 1 žumance,
- 2-3 kašike mleka.
Čorba od pirinča se priprema ovako…
Pirinač prokuvate u posoljenoj vodi dok ne nabubri. Zatim ocedite vodu i ostavite na stranu, a pirinač propasirate.
Napravite belu zapršku od putera i brašna, nalijte vodom u kojoj se kuvao pirinač, dodajte propasirani pirinač i zelen i kuvajte sve zajedno desetak minuta. Pre služenja čorba od pirinča se začini žumancetom razmućenim mlekom.
Posebno skuvajte nudle, rezance ili taranu, a možete da dodate i po parče dimljene piletine u svaki tanjir.
(danubeogradu.rs)