Honduraski pileći paprikaš sprema se bez noklica, bez pavlake, bez aleve paprike, pa možemo da pomislimo ko zna kakvo je to jelo?! Tvrdimo: veoma ukusno!
Potrebni sastojci su:
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 2 češnja belog luka,
- oko 2 kg piletine bez kostiju, isečene na komadiće,
- 2 oljuštena, isečena paradajza,
- 2 velike crvene babure isečene na trake,
- 2 kašike kapara,
- 12 crnih maslinki presečenih napola,
- četvrt šolje soka od paradajza,
- pola kašičice soli,
- četvrt kašičice bibera.
Honduraski pileći paprikaš sprema se ovako…
Propržite na maslinovom ulju iseckan beli luk. Dodajte piletinu i pržite dok svi parčići ne porumene.
Dodajte paradajz, babure, kapar, maslinke i sok od paradajza. Dodajte potom so i biber pa kuvajte oko sat i po na tihoj vatri ili dok meso ne postane mekano. Možete da ga ukrasite nekim zelenišem.
Ovo jelo obično se služi sa pirinčem, mada može i sa krompirom.
(danubeogradu.rs)