Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Honduraski pileći paprikaš
Recepti: Honduraski pileći paprikaš (foto: Gulsina / Shutterstock)
Recepti: Honduraski pileći paprikaš (foto: Gulsina / Shutterstock)

Honduraski pileći paprikaš

Honduraski pileći paprikaš sprema se bez noklica, bez pavlake, bez aleve paprike, pa možemo da pomislimo ko zna kakvo je to jelo?! Tvrdimo: veoma ukusno!

Potrebni sastojci su:

  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 2 češnja belog luka,
  • oko 2 kg piletine bez kostiju, isečene na komadiće,
  • 2 oljuštena, isečena paradajza,
  • 2 velike crvene babure isečene na trake,
  • 2 kašike kapara,
  • 12 crnih maslinki presečenih napola,
  • četvrt šolje soka od paradajza,
  • pola kašičice soli,
  • četvrt kašičice bibera.

Honduraski pileći paprikaš sprema se ovako…

Propržite na maslinovom ulju iseckan beli luk. Dodajte piletinu i pržite dok svi parčići ne porumene.

Dodajte paradajz, babure, kapar, maslinke i sok od paradajza. Dodajte potom so i biber pa kuvajte oko sat i po na tihoj vatri ili dok meso ne postane mekano. Možete da ga ukrasite nekim zelenišem.

Ovo jelo obično se služi sa pirinčem, mada može i sa krompirom.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.