Recepti: Flamanski vafli (foto: Pixabay)
Recepti: Flamanski vafli (foto: Pixabay)

Flamanski vafli

Flamanski vafli su vrsta hrskavog kolača koji može da se spremi na nekoliko načina, a poznati su kod nas i kao bakini kolači.

Spremaju se u specijalnim električnim tiganjima sa dvostranim grejačima.

Potrebni sastojci (za kolače za šest do osam osoba):

  • 4 šolje brašna,
  • 10 gr kvasca,
  • 3 kašike mlake vode,
  • 1 šolja pavlake,
  • četvrt šolje putera,
  • 6 jaja,
  • 2 kašičice šećera,
  • pola kašičice soli,
  • četvrt šolje konjaka,
  • vanilin šećer za posipanje.

Flamanski vafli spremaju se ovako…

U mlaku vodu ubacite kvasac i šolju brašna pa ostavite da „kisne“ 15 minuta na toplom mestu.

Stavite pavlaku na vatru i pustite da provri. Izmaknite s ringle i dodajte puter. Kad se puter otopi i pavlaka prohladi, dodajte pomešan kvasac i sve ostale sastojke, razmutite ih u glatko, ujednačeno ređe testo i ostavite da stoji dva i po sata na hladnom mestu.

Testo, zatim, promešajte, sipajte po dve-tri kašike u zagrejan tiganj za vafle i pecite ih dok ne porumene sa obe strane. Gotove vafle pospite šećerom i služite tople. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.