Tartar biftek se priprema duže, manje od tri sata, ali svaki zalogaj ovog egzotičnog jela dokazuje da je bio dostojan uloženog vremena i truda.
Za pripremu jela za četiri osobe potrebno je:
- 400 gr junećeg bifteka,
- 350 gr punomasnog jogurta,
- glavica crnog luka,
- kari,
- malo mlevene ljute paprike,
- dva krastavca,
- ulje,
- so i biber,
- četiri žumanceta.
Tartar biftek se sprema ovako…
Meso iseckajte što sitnije, prelijte sa malo ulja, dodajte so i biber i ostavite da odstoji tri sata.
Za to vreme napravite sos. Što sitnije isečen crni luk propržite na malo ulja oko jedan minut. Sklonite ga sa ringle, ostavite da se malo ohladi. Dodajte kari, mlevenu papriku, so i biber, stavite na kolutove isečeni krastavac, sipajte jogurt i dobro izmešajte.
Od mesa formirajte pljeskavice i svaku zapecite samo sa jedne strane u teflon tiganju bez masnoće.
Na tiganju ispržite žumanca, kao kad spremate jaja na oko (ovoga puta bez belanaca). Veoma pažljivo, svako žumance stavite na po jednu pljeskavicu.
Meso služite toplo uz sos od jogurta i krastavaca.
(danubeogradu.rs)

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.