Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Ćufte u belom sosu
Ćufte u belom sosu (foto: Nenad Mandić)
Ćufte u belom sosu (foto: Nenad Mandić)

Ćufte u belom sosu

Jelo za sve sezone, koje se relativno brzo sprema, a ima dosta prostora i za eksperimente sa začinima: ćufte u belom sosu.

Potrebni sastojci su:

  • 500 gr mlevenog mesa (junećeg),
  • pola šoljice pirinča,
  • polovina praziluka (bez zeleniša),
  • 2 čena belog luka,
  • brašno,
  • prašak za pecivo,
  • jedno jaje,
  • so i biber,
  • začin,
  • peršun,
  • 50 gr putera,
  • 250 ml pavlake za kuvanje.

Ćufte u belom sosu spremaju se ovako…

Stavite pirinač u ključalu vodu na pet minuta, potom ga iscedite. Iseckajte praziluk i beli luk, sjedinite sa mesom. Dodajte sve ostale sastojke, a brašna toliko da biste mogli da umesite ćufte.

Ćufte bi trebalo da odstoje pola sata, a onda ih kuvajte u posoljenoj vodi petnaestak minuta.

Izvadite ćufte, a vodu ćete iskoristiti za sos. U dubljem tiganju, na margarinu propržite brašno, dodajte pavlaku za kuvanje i onda vodu u kojoj su se kuvale ćufte. Stavite začine koji vam odgovaraju.

U sos dodajte ćufte i na tihoj vatri kuvajte još desetak minuta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.