Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom – prolećna oaza u vašoj kuhinji
Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom
Recepti: Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom

Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom – prolećna oaza u vašoj kuhinji

Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom „obojena“ je brokolijem. Osim što dobro izgleda u tanjiru, ima i mnoge nutritivne prednosti.

Pripremajući pileća prsa na laganoj temperaturi bez dodavanja ulja, vode ili masti tokom procesa kuvanja, uspeli smo da zadržimo svu nutritivnu vrednost i prirodne arome mesa, sa manje kalorija i bez otrovnih materija.

Takođe, Zepter posuđe nam je omogućilo da skuvamo brokoli bez vode, zahvaljujući posebno dizajniranim poklopcima, koji formiraju vodeni pečat oko ruba posude i samog poklopca, hermetički zatvara posudu i time omogućava kuvanje hrane u sopstvenim sokovima. Idealan balans za ukusnu hranu sa svim nutritivnim vrednostima za manje od 30 minuta.

Potrebni sastojci za pripremu ovog jela (za četiri osobe):

  • 4 šnicle belog mesa,
  • 2 zelene tikvice,
  • 300 g shimeji gljiva,
  • 1 veza mladog luka,
  • 10-ak listova sremuša,
  • 1-2 šake baby spanaća,
  • 250 g mascarpone sira,
  • 100 ml belog vina,
  • 1 čen belog luka,
  • biber,
  • kurkuma,
  • 500 g sveže tagliatelle paste,
  • parmezan i
  • lešnici.

Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom priprema se ovako…

Pileće grudi iseći na filete i staviti u hladan Zepter tiganj, bez dodavanja ulja i vode. Pecite tri minuta na 120 °C, zatim okrenite filete i pecite ih još pet minuta na 90 °C, poklopljene.

Dok se piletina peče, skuvajte brokoli na pari u Zepter posudi, poklopljeno, pet minuta na 90 °C.

Nakon što se fileti ispeku, izvadite ih iz posude i prekrijte. U tu istu posudu dodajte iseckan mladi luk, tikvice i pečurke i dinstajte pet minuta na 90 °C. Otklopite, dodajte mascarpone sir, belo vino i beli luk i sve zajedno dinstajte još pet minuta.

Dodajte skuvane taljatele, sitno iseckan list sremuša i spanać. Sve promešajte i servirajte u Zepter Flora porcelanu.

Prijatno!

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.