Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom „obojena“ je brokolijem. Osim što dobro izgleda u tanjiru, ima i mnoge nutritivne prednosti.
Pripremajući pileća prsa na laganoj temperaturi bez dodavanja ulja, vode ili masti tokom procesa kuvanja, uspeli smo da zadržimo svu nutritivnu vrednost i prirodne arome mesa, sa manje kalorija i bez otrovnih materija.
Takođe, Zepter posuđe nam je omogućilo da skuvamo brokoli bez vode, zahvaljujući posebno dizajniranim poklopcima, koji formiraju vodeni pečat oko ruba posude i samog poklopca, hermetički zatvara posudu i time omogućava kuvanje hrane u sopstvenim sokovima. Idealan balans za ukusnu hranu sa svim nutritivnim vrednostima za manje od 30 minuta.
Potrebni sastojci za pripremu ovog jela (za četiri osobe):
- 4 šnicle belog mesa,
- 2 zelene tikvice,
- 300 g shimeji gljiva,
- 1 veza mladog luka,
- 10-ak listova sremuša,
- 1-2 šake baby spanaća,
- 250 g mascarpone sira,
- 100 ml belog vina,
- 1 čen belog luka,
- biber,
- kurkuma,
- 500 g sveže tagliatelle paste,
- parmezan i
- lešnici.
Kremasta pasta sa piletinom i kurkumom priprema se ovako…
Pileće grudi iseći na filete i staviti u hladan Zepter tiganj, bez dodavanja ulja i vode. Pecite tri minuta na 120 °C, zatim okrenite filete i pecite ih još pet minuta na 90 °C, poklopljene.
Dok se piletina peče, skuvajte brokoli na pari u Zepter posudi, poklopljeno, pet minuta na 90 °C.
Nakon što se fileti ispeku, izvadite ih iz posude i prekrijte. U tu istu posudu dodajte iseckan mladi luk, tikvice i pečurke i dinstajte pet minuta na 90 °C. Otklopite, dodajte mascarpone sir, belo vino i beli luk i sve zajedno dinstajte još pet minuta.
Dodajte skuvane taljatele, sitno iseckan list sremuša i spanać. Sve promešajte i servirajte u Zepter Flora porcelanu.
Prijatno!