Koh se pravi baš brzo, a nikad nisam srela nikoga ko je rekao: „Ne volim koh“. Možda i ima takvih na ovom svetu, al‘ ja biram društvo…
Pečem ga u tepsiji prečnika 26 cm i evo koliko čega stavim:
- 5 jaja,
- 7 kašika šećera,
- 2 vanilina šećera,
- 12 kašika pšeničnog griza i
- ½ praška za pecivo.
Koh za tili čas
Umutite penasto belanca, dodajte pet kašika šećera i jedan vanilin šećer i mutite još malo. Onda dodajte žumanca, mutite još koji minut, pa dodajte griz i prašak za pecivo.
Mutite mikserom kratko, a posle toga obavezno dobro promešajte varjačom jer se griz nekako spusti i samo mota u krug oko lopatica miksera, pa smeša ostane neujednačena ako dodatno ne izmešate ručno.
Pecite na 180-200 stepeni, otprilike nekih 20-ak minuta.
Dok se testo peče, ugrejte do ključanja mleko u koje ste stavili dve kašike šećera i jedan vanillin šećer.
Koh je jedini kolač gde vruće prelivam vrućim. Uobičajena je vruće-hladno kombinacija, ali sa kohom nije takav slučaj.
Pečeno testo odmah prelivam vrelim mlekom, ali ne direktno iz posude u kojoj se grejalo, već nežno, kutlačom. Testo je veoma meko, pa mlaz mleka može da napravi rupe u njemu, što ne izgleda baš lepo…
To bi bilo to. Prijatno!
(danubeogradu.rs)