Mini pice pravim često. Svi u kući ih volimo, a vole ih i gosti. Evo, šta je potrebno za nekih tridesetak mini pica…
Za testo:
- oko pola kilograna belog brašna,
- 2 jajeta,
- 1 kašika ulja,
- so,
- kvasac,
- mleko.
Za fil:
- 200 g stišnjene ili pica šunke,
- 100 g pršute, slanine ili kulena,
- 1 kesica kečapa (oko 100 g),
- 1 kriška belog sira,
- 200 g kačkavalja,
- origano.
Mini pice – spremanje
Testo za mini pice priprema se ovako… U brašno sipati malo soli, jedan prašak za pecivo i jednu kesicu kvasca. Dodati dva jajeta i kašiku ulja i zamesiti testo sa mlakim mlekom. Testo je dobro umešeno kad se samo odvaja od prstiju. Pokriti testo i ostaviti da nadođe.
Fil za mini pice priprema se ovako… Sitno isecite šunku i pršutu (slaninu, kulen), dodajte izmrvljen sir i kečep i dobro izmešajte.
Kad je testo nadošlo, rastanjite ga oklagijom do debljine od oko 1 cm i secite čašom od tankog stakla.

Isečene krugove poređajte u pleh za pečenje i svaki u sredini pritisnite dnom od čaše, kako bi se napravilo udubljenje za fil. Stavite po jednu kašiku fila na svaki krug od testa i po vrhu narendajte kaškavalj.
Pospite origanom i stavite da se peče na oko 200 stepeni.
Gotove pice izvadite iz pleha, stavite u staklenu ili keramičku posudu i pokrijte, da malo omekšaju.
Uživajte!
(danubeogradu.rs)