U ovim letnjim danima valjalo bi jesti laganu, kuvanu hranu, sa puno povrća, kao što je čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe.
Sprema se brzo i lako i nekako se, suprotno očekivanjima, osećate baš sito dugo nakon jela…
Elem, trebaće vam ovi sastojci:
- ¼ glavice kupusa,
- 1 tikvica srednje veličine,
- 2 šargarepe,
- 1 belo pileće meso,
- kurkuma,
- peršun,
- Vegeta,
- biber,
- kisela pavlaka.
Piletinu iseckajte na kockice i propržite na ulju nekoliko minuta. Dodajte kurkumu i vegetu i propržite još minut.
Sipajte sasvim malo vode (jednu malu šoljicu za kafu, na primer), i počnite da dodajete isečeno povrće. Zatim dodajte vodu u količini koja će obezbediti vama odgovarajuću gustinu čorbe, dodajte biber i kuvajte nepoklopljeno nekih 20-ak minuta.
Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe se skuva veoma brzo i najbolja je ako se servira sa kiselom pavlakom i pospe iseckanim peršunom.
Znam da zvuči previše jednostavno da bi bilo ukusno, ali predlažem da ipak probate. Odlično je!
Uživajte!
(danubeogradu.rs)