Naslovna » Blog » Zlatiborka u Beogradu » Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe
Recepti: Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe (foto: Dunja Filipović)
Recepti: Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe (foto: Dunja Filipović)

Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe

U ovim letnjim danima valjalo bi jesti laganu, kuvanu hranu, sa puno povrća, kao što je čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe.

Sprema se brzo i lako i nekako se, suprotno očekivanjima, osećate baš sito dugo nakon jela…

Elem, trebaće vam ovi sastojci:

  • ¼ glavice kupusa,
  • 1 tikvica srednje veličine,
  • 2 šargarepe,
  • 1 belo pileće meso,
  • kurkuma,
  • peršun,
  • Vegeta,
  • biber,
  • kisela pavlaka.

Piletinu iseckajte na kockice i propržite na ulju nekoliko minuta. Dodajte kurkumu i vegetu i propržite još minut.

Sipajte sasvim malo vode (jednu malu šoljicu za kafu, na primer), i počnite da dodajete isečeno povrće. Zatim dodajte vodu u količini koja će obezbediti vama odgovarajuću gustinu čorbe, dodajte biber i kuvajte nepoklopljeno nekih 20-ak minuta.

Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe se skuva veoma brzo i najbolja je ako se servira sa kiselom pavlakom i pospe iseckanim peršunom.

Znam da zvuči previše jednostavno da bi bilo ukusno, ali predlažem da ipak probate. Odlično je!

Uživajte!

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dunja Filipović