Od svih recepata za oblande koje sam isprobala, izabrala sam dva. Jedan od njih je ovaj, za oblande sa dva fila, braon i žutim.
Evo šta će vam biti potrebno i kako da ih pripremite:
- 1 oblande,
- 6 jaja,
- 12 kašika šećera (6 kristalnog i 6 mlevenog),
- 2 vanilina šećera,
- 2/3 margarina,
- oko 250 g mlevene plazme,
- 100 g čokolade u prahu,
- 200 g mlevenih oraha.
Oblande se pripremaju ovako…
»»» Fil I:
Umutite šest belanaca u čvrst sneg, dodajte šest kašika šečera i kesicu vanilinog šećera, pa mutite još oko dva minuta. Zatim, dodajte mlevene orahe, čokoladu u prahu i mlevenu plazmu.
Plazmu sipajte polako i mutite. Smeša treba da bude gusta toliko da se ne razliva, a može da se razmazuje po oblandi. Računajte na to da će plazma još nabubriti, pa nemojte napraviti pregustu smešu.
»»» Fil II:
Umutite penasto žumanca sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom. U drugoj posudi umutite margarin, pa u njega dodajte umućena žumanca i mutite dok smeša ne postane kremasta.
Filujte oblande naizmenično braon i žutim filom.
Da bi i gornja kora oblandi bila lepa i sjedinjena sa ostalim, važno je da nafilovanu oblandu okrenete naopako, pritisnete (za ovo koristim pleh iz šporeta, u koji stavim i šerpu punu vode, da lepo pritisne oblande) i ostavite da odstoji makar jedan sat.
Secite kako vam volja.
Uživajte!
(danubeogradu.rs)