Izdvajamo
Naslovna » Blog » Zlatiborka u Beogradu » Slane palačinke – kad rešite da ulovite muškarca…
Zlatiborka u Beogradu spremila... slane palačinke (foto: Dunja Filipović © danubeogradu.rs)
Zlatiborka u Beogradu spremila... slane palačinke (foto: Dunja Filipović © danubeogradu.rs)

Slane palačinke – kad rešite da ulovite muškarca…

Ako vam se neko muško baš dopada, pozovite ga na večeru i spremite slane palačinke po ovom receptu. Nema greške – vaš je!

Evo, šta će vam biti potrebno za pripremu ovog „mamca“ (ne znam koliki je vaš tiganj za palačinke, ali količine koje navodim dovoljne su za petnaestak palačinki prečnika oko 25 cm):

  • 5 jaja,
  • oko 2 dl mleka,
  • oko 2 dl vode,
  • ulje,
  • brašno,
  • so,
  • prašak za pecivo,
  • oko 300 g belog sira (kravljeg, ovčjeg, kozjeg… onog koji on najviše voli),
  • oko 200 g šunke,
  • 1 i po velika čaša kisele pavlake,
  • oko 100 g majoneza,
  • oko pola tegle kiselih krastavčića i
  • kesica hlebnih mrvica (prezli).

A sad… slane palačinke

Zlatiborka u Beogradu spremila... slane palačinke (foto: Dunja Filipović © danubeogradu.rs)
Foto: Dunja Filipović © danubeogradu.rs

Napravite standardnu smešu za palačinke od dva jajeta, 1dl ulja, čaše mleka, čaše mlake vode i brašna (dodati sasvim malo praška za pecivo i soli).

Brašno dodajete dok ne postignete dobru gustinu testa, takvu da se testo lako razliva po tiganju u kojem ćete ga pržiti. Kad stavite ulje u smešu za palačinke, podmazujete tiganj samo za prvu – posle toga nema potrebe.

Palačinke filujte mrvljenim sirom i šunkom iseckanom na komadiće, malo preklopite sa dve strane i onda urolujte (važno je da se potpuno zatvore, jer se sir tokom pohovanja, koje sledi, topi i može da iscuri).

Punjene palačinke uvaljajte u umućena jaja, pa u hlebne mrvice i ispržite na vrelom ulju, sa svih strana.

Zlatiborka u Beogradu spremila... slane palačinke (foto: Dunja Filipović © danubeogradu.rs)
Foto: Dunja Filipović © danubeogradu.rs

Preliv napravite od kisele pavlake, majoneza i kiselih krastavčića. Predlažem da stavite onoliko pavlake i majoneza koliko je navedeno, a da kisele krastavce dodate u količini koja vama odgovara. Dobro je i da preliv napravite barem nekoliko sati pre služenja, jer je lepši kad se sastojci malo druže zajedno, u frižideru.

Slane palačinke su odlične i tople i hladne, pa slobodno napravite veću količinu – sigurna sam da ćete poželeti da ih jedete i sutradan…

Uživajte!

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.