Brz, najbrži kolač sa jagodama i piškotama. Naravno da je brz i najbrži kad mi je potrebno maksimalno pola sata da ga spremim!
Evo šta će vam biti potrebno za ovaj baš, baš ukusan kolač:
- 3 mala pakovanja piškota (u jednom ima 105 g),
- 2/3 šolje šećera,
- 2 velike čaše kisele pavlake ili milerama,
- oko 800 g jagoda i
- malo mleka.
Ovo su količine potrebne za pleh dužine 25 i širine 18 cm.
Kolač sa jagodama i piškotama se priprema ovako…

Svaku piškotu uronite u mleko i onda ređajte u četvrtasti pleh za pečenje. Nemojte držati piškote u mleku. Dovoljno je da ih bukvalno samo provučete kroz mleko.
Mileram izmešajte sa šećerom i time premažite piškote.
Isecite jagode po dužini na dva, tri dela u zavisnosti od veličine i poređajte po mileramu. Ponovite ovo još jednom.
Kolač ostavite da odstoji barem pola sata u frižideru, pre nego što ga servirate. Preporučujem da već posle prvog pojedenog parčeta napravite još jednu turu…
Uživajte!
(danubeogradu.rs)