Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima
Recepti: Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima (foto: Nenad Mandić)
Recepti: Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima (foto: Nenad Mandić)

Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima

Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima (ako baš volite, može i sa slaninom) sprema se lako. To je jedno od onih idealnih jela za kuvare početnike.

Potrebno sastojci:

  • 400 gr belog pasulja,
  • 500 gr suvih rebara ili kolenica,
  • 1 blago ljuta papričica,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 3 češnja belog luka,
  • 1 paprika,
  • 1 (veća) šargarepa,
  • 1 lovorov list,
  • malo soli.

Čorbast pasulj se sprema ovako…

Recepti: Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima (foto: Nenad Mandić)
Foto: Nenad Mandić

Očišćen i opran pasulj potopite u vodu i ostavite da prenoći. Sutradan ga stavite u veću šerpu sa vodom, pa na ringlu da provri. Prospite prvu vodu i nalijte pasulj drugom.

Dodajte suva rebarca ili kolenicu, papričicu, iseckanu svežu papriku i šargarepu (celu, prepolovljenu, u nekoliko delova – po želji), lovorov list, isitnjen luk, malo soli.

Sve se to kuva „na tihoj vatri“ dva do tri sata ili dok pasulj i meso ne omekšaju. Po potrebi možete da dodate i malo vode za to vreme.

Možete da napravite zapršku, ali i ne morate.

Zaprška se pravi u tiganju, naravno. Stavite malo masti i kašiku brašna, pa promešajte. Dodajte kašičicu aleve paprike i kad se sve lepo sjedini, smesu sipajte u pasulj. Neka se sve kuva još pola sata jer zaprška treba dobro da se prokuva.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.