Lubenica je popularno letnje povrće koje najradije konzumiramo tokom dugih toplih dana. Ne samo da osvežava, već je i prepuna vitamina i hranljivih sastojaka.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: povrće
Uskršnji recept: Piletina maklube
Zdrava i ukusna piletina maklube (Makloubeh) je tradicionalno libansko jelo i može biti zanimljiv izbor za prazničnu trpezu.
Pročitaj više »Antistres sok
Ishranom protiv stresa? Da, naravno! Ovoga puta, predstavićemo sjajan antistres sok za opuštanje posle duge i naporne radne nedelje.
Pročitaj više »Saveti: Kako da napravite zanimljive obrok salate koje će vas zasititi
Obrok salate često nisu najukusnije, ali lako mogu biti. Problem je u tome što je većina njih u stvari beživotna, bez dovoljno kalorija.
Pročitaj više »Paprike sa bešamel sosom
Paprike sa bešamel sosom su veoma ukusne, mogu da se spremaju i sa piletinom i drugim povrćem, mlevenim mesom ili šampinjonima.
Pročitaj više »Pikantna salata sa makaronima
Pikantna salata sa makaronima samo jedna od mnogih salata koje se veoma brzo spremaju i koje se uglavnom služe hladne, pa čak i kao jedino jelo.
Pročitaj više »Boršč
Boršč je rusko nacionalno jelo, međunarodno priznato, sa repom i govedinom, a obično se služi sa kiselom pavlakom ili piroškama.
Pročitaj više »Krompir kuvan na devet načina
Krompir skuvan sa ljuskom ima više hranljivih materija nego kad se kuva oljušten. A koji krompir ćete da kuvate zavisi od recepta koji ćete primeniti.
Pročitaj više »Španski omlet
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.
Pročitaj više »Pirinač s graškom iliti rizi-bizi
Pirinač s graškom je čuveni venecijanski specijalitet, a poznat je širom sveta pod imenom „rizi-bizi“ (risi e bisi). Ovo je recept za jelo za šest osoba.
Pročitaj više »Saveti za spremanje hrane
Saveti nikada nisu naodmet. Ako pročitate nešto što znate, eto – podsetili ste se, a ako ne znate – još bolje! Pa, da li znate baš sve o spremanju hrane?
Pročitaj više »Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima
Čorbast pasulj sa kolenicom ili suvim rebrima (ako baš volite, može i sa slaninom) sprema se lako. To je jedno od onih idealnih jela za kuvare početnike.
Pročitaj više »Čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe
U ovim letnjim danima valjalo bi jesti laganu, kuvanu hranu, sa puno povrća, kao što je čorba od piletine, kupusa, tikvica i šargarepe.
Pročitaj više »Saveti: Za lepši dan u Beogradu za starije od 65 godina
Kako starijima od 65 da bude lepši dan u Beogradu, a u svom su domu po ceo dan? Imamo rešenje i ako ste sami, u paru, u kući i u stanu…
Pročitaj više »Makarone sa piletinom i brokolijem
Brzo + ukusno + ne-mnogo-kalorično = makarone sa piletinom i brokolijem – to ćete danas, sutra jednostavno i brzo da spremite. A zašto?
Pročitaj više »Saveti: Bašta – sađenje, obrađivanje, održavanje
Bašta može da bude vaš mali raj! Pročitajte sve o sađenju, obrađivanju, održavanju bašte… bez obzira da li je u pitanju vikendica, saksija na terasi ili parče zemlje u vašem dvorištu.
Pročitaj više »Odgajite voće i povrće u saksiji
Iskustva su različita – postoje svedočenja da voće i povrće rađa u saksijama u beogradskim stanovima. Ima, međutim, i onih koji su pokušali sve, a rezultata nema. Znači – da treba da pokušate.
Pročitaj više »Voće, povrće, čuvanje, pakovanje… Cool & Fruveg Expo Balkan od 13. do 15. septembra
Izlagačka manifestacija koja će na Beogradskom sajmu biti održana od srede 13. do petka 15. septembra – 4. Cool & Fruveg Expo Balkan, prikazuje opremu potrebnu da se voće i povrće obradi i sačuva.
Pročitaj više »Spa voda, za proleće i leto u gradu
Spa voda o kojoj danas govorimo je, u svetu veoma popularna, obogaćena, infuziona voda za piće. Možete je napraviti jednostavno po sopstvenom ukusu, a zatim konzumirati, ili poslužiti, u svim prilikama.
Pročitaj više »Saveti za uspešan kulinarski dan
Lična inspiracija, obaveza ili izazov razlozi su da se dan vikenda pretvori u kulinarski dan u Beogradu.
Pročitaj više »