Recepti: Domaća čokolada (foto: Nenad Mandić)
Recepti: Domaća čokolada (foto: Nenad Mandić)

Domaća čokolada

Iako je mnogo lakše da se kupi čokolada sa lešnicima, malinom, keksom, čim god, ili najobičnija – domaća čokolada je, ipak, domaća i ima nekog šmeka!

Potrebni sastojci:

  • 2,5 decilitra mleka,
  • 1 kilogram šećera,
  • 250 grama margarina,
  • 100 grama kakaoa i
  • 500 grama brašna.

Kako se sprema… domaća čokolada

Recepti: Domaća čokolada (foto: Nenad Mandić)
Foto: Nenad Mandić

Veoma je prosto, ne oduzima mnogo vremena. Mleko, margarin i šećer stavite u šerpu da se otope na mlakoj ringli. Možda bi bilo dobro da isečete margarin da bi se brže otopio, ali i ne mora.

Brašno i kakao sipate u veću posudu i promešate. Otopljeno mleko, margarin i šećer prelijete preko brašna i kakaoa i sve lepo izmešate i stavite u frižider na hlađenje.

Domaća čokolada, i to dva kilograma, spremna je za klopu. Ukus zavisi od vrste margarina, šećera i brašna, a po želji u tu masu možete da dodate i suvo grožđe i druge „sitnice“, da je sipate u kalupei da oblikujete čokoladu po želji.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. Odlican recept!!
    Ja sam dodala sitno seckane suve kajsije i brusnice.
    Svi koji su probali su odusevljeni.