Iako je mnogo lakše da se kupi čokolada sa lešnicima, malinom, keksom, čim god, ili najobičnija – domaća čokolada je, ipak, domaća i ima nekog šmeka!
Potrebni sastojci:
- 2,5 decilitra mleka,
- 1 kilogram šećera,
- 250 grama margarina,
- 100 grama kakaoa i
- 500 grama brašna.
Kako se sprema… domaća čokolada
Veoma je prosto, ne oduzima mnogo vremena. Mleko, margarin i šećer stavite u šerpu da se otope na mlakoj ringli. Možda bi bilo dobro da isečete margarin da bi se brže otopio, ali i ne mora.
Brašno i kakao sipate u veću posudu i promešate. Otopljeno mleko, margarin i šećer prelijete preko brašna i kakaoa i sve lepo izmešate i stavite u frižider na hlađenje.
Domaća čokolada, i to dva kilograma, spremna je za klopu. Ukus zavisi od vrste margarina, šećera i brašna, a po želji u tu masu možete da dodate i suvo grožđe i druge „sitnice“, da je sipate u kalupei da oblikujete čokoladu po želji.
(danubeogradu.rs)
Odlican recept!!
Ja sam dodala sitno seckane suve kajsije i brusnice.
Svi koji su probali su odusevljeni.