Špageti sa mlevenim mesom – omiljeni ručak (doručak, užina, večera) odraslih, dece, mladih, starih, Pepe Prase. Jelo je lako sprema za sat vremena.
Za spremanje ovog jela za četiri do šest osoba potrebno je:
- 300 gr mešanog mlevenog mesa,
- ulje,
- pola češnja belog luka,
- 1 glavica sitno isečenog belog luka,
- 1/2 šolje sitno isečenih svežih pečaraka (a i ne mora),
- malo peršuna ili origana,
- so i biber,
- 1 tomato (pelat, sok od paradajza),
- malo pakovanje pavlake za kuvanje,
- 500 gr špageta,
- 50 gr parmezana (ili drugi rendani kačkavalj po želji).
Špageti sa mlevenim mesom se spremaju ovako…
Na ulju pržiti mleveno meso desetak minuta, pa dodati beli i crni luk, pečurke (a i ne mora), peršun ili origano. Posle još desetak minuta, dodajte so i biber i tomato, pa ostaviti da se krčka na tihoj vatri jedan sat ili dok ne uvri do gustine po želji. Pred kraj dodajte i pavlaku za kuvanje.
Petnaestak minuta pre nego što je sos sa mesom gotov, u većoj količini kipuće posoljene vode kuvajte špagete (na ambalaži obično piše koliko minuta, najčešće osam do 15 minuta). Ocedite špagete i sipajte ih u činiju.
Špagete prelijte sosom od mesa i pospite parmezanom.
(danubeogradu.rs)
Odlicni saveti i prakticni.