Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Vojvođanski pekarski krompir
Recepti: Vojvođanski pekarski krompir (foto: Nenad Mandić)
Recepti: Vojvođanski pekarski krompir (foto: Nenad Mandić)

Vojvođanski pekarski krompir

Vojvođanski pekarski krompir je još jedno od jela koje smo izabrali da spremimo, a zbog kojih ne morate da provedete puno vremena u kuhinji.

Potrebni sastojci su:

  • pet većih krompira,
  • 4 glavice crnog luka,
  • kašika masti,
  • so i biber,
  • 2-4 kranjske kobasice,
  • aleva paprika,
  • brašno i
  • mast ili ulje.

Vojvođanski pekarski krompir se sprema ovako…

Recepti: Vojvođanski pekarski krompir (foto: Nenad Mandić)
Foto: N. M.

Iseckajte crni luk i izdinstajte ga na ulju ili masti, ali ne da bude zlatan nego skoro braon. Dodajte pred kraj dinstanja kašičicu-dve aleve paprike i malo posolite.

U međuvremenu, ogulite krompire i isecite ih na kolutove, kao i kobasice. Isečeni krompir samo malo posolite i pobiberite. (Neko voli da doda i majčinu dušicu.) Kad je luk gotov, uključite rernu na 200 stepeni.

Podmažite tepsiju sa uljem ili mašću. rReđajte red krompira, luka i kobasica i pospite sa malo brašna. Ređajte drugi red isto tako, pa naredni – dok imate „materijala“. Kad završite, prelijte postavku sa vodom.

Pecite u rerni oko sat vremena, dok krompir ne postane zlatnožut. Izvadite tepsiju iz rerne i služite vojvođanski pekarski krompir sa salatom od krastavaca i mirođijom u jogurtu.

Vojvođanski pekarski krompir može da se sprema i sa nekom drugom kobasicom po vašem izboru ili sa slaninom.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.