Vojvođanski pekarski krompir je još jedno od jela koje smo izabrali da spremimo, a zbog kojih ne morate da provedete puno vremena u kuhinji.
Potrebni sastojci su:
- pet većih krompira,
- 4 glavice crnog luka,
- kašika masti,
- so i biber,
- 2-4 kranjske kobasice,
- aleva paprika,
- brašno i
- mast ili ulje.
Vojvođanski pekarski krompir se sprema ovako…
Iseckajte crni luk i izdinstajte ga na ulju ili masti, ali ne da bude zlatan nego skoro braon. Dodajte pred kraj dinstanja kašičicu-dve aleve paprike i malo posolite.
U međuvremenu, ogulite krompire i isecite ih na kolutove, kao i kobasice. Isečeni krompir samo malo posolite i pobiberite. (Neko voli da doda i majčinu dušicu.) Kad je luk gotov, uključite rernu na 200 stepeni.
Podmažite tepsiju sa uljem ili mašću. rReđajte red krompira, luka i kobasica i pospite sa malo brašna. Ređajte drugi red isto tako, pa naredni – dok imate „materijala“. Kad završite, prelijte postavku sa vodom.
Pecite u rerni oko sat vremena, dok krompir ne postane zlatnožut. Izvadite tepsiju iz rerne i služite vojvođanski pekarski krompir sa salatom od krastavaca i mirođijom u jogurtu.
Vojvođanski pekarski krompir može da se sprema i sa nekom drugom kobasicom po vašem izboru ili sa slaninom.
(danubeogradu.rs)