U kućnoj varijanti ne jedemo često predjela. Jedno od sporednih jela, koja nas neće zasititi ali će zainteresovati za ručak, jeste koktel od paradajza.
Od namirnica je potrebno:
- 1 kg paradajza,
- sok od jednog limuna,
- kašika maslinovog ulja,
- so, šećer, biber,
- 150 gr slatke pavlake,
- strugani ren,
- kečap.
Koktel od paradajza se sprema ovako…
Paradajz oljuštite, očistite i naseckajte. Pripremite marinadu od soka od limuna, ulja, soli i bibera, prelijte paradajz i ostavite ga u frižideru oko dva sata.
Pavlaku ulupajte baš dobro, začinite renom i nju stavite da se hladi.
Pre serviranja, paradajz stavite u plitke posudice ili čaše, prevucite pavlakom sa renom i dodajte po malo kečapa. Možete da dodate i listiće salate, peršun ili neki drugi zeleniš po želji.
Koktel od paradajza se služi sa brusketima, tostiranim hlebom ili tortiljama, kao predjelo ili kao doručak.
(danubeogradu.rs)