U kućnoj varijanti ne jedemo često predjela. Jedno od sporednih jela, koja nas neće zasititi ali će zainteresovati za ručak, jeste koktel od paradajza.
Od namirnica je potrebno:
- 1 kg paradajza,
- sok od jednog limuna,
- kašika maslinovog ulja,
- so, šećer, biber,
- 150 gr slatke pavlake,
- strugani ren,
- kečap.
Koktel od paradajza se sprema ovako…
Paradajz oljuštite, očistite i naseckajte. Pripremite marinadu od soka od limuna, ulja, soli i bibera, prelijte paradajz i ostavite ga u frižideru oko dva sata.
Pavlaku ulupajte baš dobro, začinite renom i nju stavite da se hladi.
Pre serviranja, paradajz stavite u plitke posudice ili čaše, prevucite pavlakom sa renom i dodajte po malo kečapa. Možete da dodate i listiće salate, peršun ili neki drugi zeleniš po želji.
Koktel od paradajza se služi sa brusketima, tostiranim hlebom ili tortiljama, kao predjelo ili kao doručak.
(danubeogradu.rs)

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.