Vukajlija „kaže“ da se izraz „masno k’o četnička gibanica“ koristi kad se opisuje nešto mnogo masno ili burek ili pita sa sirom vrhunskog kvaliteta.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: doručak
Španski omlet
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.
Pročitaj više »Saveti za spremanje hrane
Saveti nikada nisu naodmet. Ako pročitate nešto što znate, eto – podsetili ste se, a ako ne znate – još bolje! Pa, da li znate baš sve o spremanju hrane?
Pročitaj više »Koktel od paradajza
U kućnoj varijanti ne jedemo često predjela. Jedno od sporednih jela, koja nas neće zasititi ali će zainteresovati za ručak, jeste koktel od paradajza.
Pročitaj više »Recepti za jaja: kuvana jaja, punjena jaja, jaja na oko, kajgana
Jaja mogu da se jedu kuvana, poširana, pržena, pa čak i sirova; za doručak, užinu, ručak, večeru. Ali, važno je da budu sveža – jer će imati bolji ukus.
Pročitaj više »Krompir salata
Krompir salata, pa tako i ostale presne salate, nije samo (uvod u) ručak, već može da bude i poseban obrok, dopuna doručku ili večeri.
Pročitaj više »Američke palačinke i palačinke na još nekoliko načina
Palačinke su omiljena poslastica svih generacija. Mogu da budu slane i slatke. U poslednje vreme, kod nas su sve popularnije i američke palačinke.
Pročitaj više »Najprostiji recept za mini pice
Mini pice pravim često. Svi u kući ih volimo, a vole ih i gosti. Evo, šta je potrebno za nekih tridesetak mini pica…
Pročitaj više »Pita sa raštanom
Jede nam se pita sa raštanom. Neko pita – kakav sad raštan? Šta je to? Raštan je vrsta kupusastog povrća koje se kod nas gaji kao zimsko povrće.
Pročitaj više »Hleb, običan, najobičniji, od belog brašna
Hleb. Ima ga u prodavnicama ovih dana bez obzira na vanredno stanje, al‘ šta fali da znamo kako da ga napravimo sami? A šta će vam biti potrebno za hleb?
Pročitaj više »Lisnata pogača
Želite nešto što je hleb, a nije običan hleb, a ukusan je i izgleda bogato? Imam rešenje, a to je: lisnata pogača… Evo kako i šta ćete „umesiti“…
Pročitaj više »Gibanica i zeljanica odjednom
Neko voli ovo, neko voli ono… Oko mene sve sami probirači. Zato se gibanica i zeljanica – dve super pite – prave paralelno, da niko prigovarao ne bi.
Pročitaj više »Doručak je najvažniji! (foto)
Doručak je najvažniji obrok u toku dana. Pored doručka u pekari, zamislite – može da se doručkuje i kod kuće ili na nekom nepoznatom mestu.
Pročitaj više »