Izdvajamo
Recepti: Boršč (foto: Pixabay)
Recepti: Boršč (foto: Pixabay)

Boršč

Boršč je rusko nacionalno jelo, međunarodno priznato, sa repom i govedinom, a obično se služi sa kiselom pavlakom ili piroškama.

Za spremanje ovog jela potrebno je:

  • 500 gr goveđeg mesa,
  • 1 češanj belog luka,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 2 krompira,
  • 2 repe,
  • pola glavice kupusa,
  • 4 paradajza,
  • 1 kašika sirćeta,
  • so i biber,
  • 40 gr putera,
  • malo seckanog peršuna,
  • kisela pavlaka ili piroške.

Boršč se sprema ovako…

Govedinu isecite na kocke, dodajte so i biber, pa je kuvajte pola sata sa isitnjenim belim lukom.

Dok se meso kuva, očistite i isecite šargarepu na kriške, krompir takođe očistite i isecite na kocke, oljuštenu repu na rezance, paradajz na veće komade i krupnije izrendajte kupus.

Na puteru pirjanite povrće, pa ga stavite u supu od mesa i kuvajte zajedno i povrće i meso. Dodajte so i sirće i pred kraj pospite jelo peršunom.

Tek kad poslužite boršč, dodajte pavlaku ili piroške.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.