Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Praziluk sa šunkom i sirom
Recepti: Praziluk sa šunkom i sirom (foto: Mark Beevers / Shutterstock)
Recepti: Praziluk sa šunkom i sirom (foto: Mark Beevers / Shutterstock)

Praziluk sa šunkom i sirom

Praziluk sa šunkom i sirom je omiljena „poslastica“ na severu Evrope, naravno, pored sveže ili dimljene ribe i raznih hlepčića.

Potrebni sastojci su:

  • 8 praziluka,
  • 8 režnjeva kuvane šunke,
  • senf,
  • prezle,
  • mrvljena paprika,
  • malo kačkavalja,
  • puter,
  • pola litre sosa od sira (na rastopljenom puteru propržite 35 gr brašna, dodajte pola litre supe, posolite i kuvajte 10 minuta; onda dodajte 175 gr struganog sira i sok od limuna i kuvajte dok se sir ne rastopi).

Praziluk sa šunkom i sirom sprema se ovako…

Očistite i operite praziluk, kuvajte ga desetak minuta u posoljenoj vodi i ostavite da se dobro ocedi.

Oko svake stabljike praziluka obavijte režanj šunke premazan senfom.

U podmazanu vatrostalnu činiju složite ovako pripremljene stabljike praziluka, prelijte ih sosom od sira, pospite prezlama, struganim kačkavaljom i sa malo mrvljene paprike. Odozgo razbacajte komadiće putera i zapecite petnaestak minuta na temperaturi od 220 stepeni.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.