Piletina s jajima na japanski način je veoma popularno klasično jelo, ukusno i jednostavno koje se sprema za manje od trideset minuta.
Da biste spremili ovo jelo za šest osoba potrebni su sledeći sastojci:
- 170 gr kuvanog pilećeg mesa bez kostiju,
- 250 gr pečuraka isečenih na listiće,
- 1 šolja pileće supe,
- 6 kašika soja sosa,
- 6 kašika belog vina,
- 3 glavice crnog luka isečene na tanke kriške,
- 6 jaja,
- 750 gr kuvanog pirinča,
- malo graška ili peršuna.
Piletina s jajima na japanski način sprema se ovako…
Piletinu isecite na sitne parčiće. U posudu stavite vino, supu i soja sos i pustite da provri. Dodajte piletinu, pečurke i crni luk i kuvajte desetak minuta.
Podelite ovu masu na šest delova, pa svaki deo pripremite na sledeći način: stavite šestinu mase u podmazan tiganj, dobro je zagrejte, dodajte jedno razmućeno jaje i mešajte minut-dva dok se jaje ne stegne. Izručite masu u manju činiju preko kuvanog pirinča.
Služite odmah dok je toplo, možete da ukrasite jelo sa po nekoliko zrna graška ili peršunom.
(danubeogradu.rs)

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.