subota,  
8. februar 2025.  
 

Piletina s jajima na japanski način

Piletina s jajima na japanski način (foto: Pixabay) Piletina s jajima na japanski način (foto: Pixabay)
Piletina s jajima na japanski način (foto: Pixabay)

Piletina s jajima na japanski način je veoma popularno klasično jelo, ukusno i jednostavno koje se sprema za manje od trideset minuta.

Da biste spremili ovo jelo za šest osoba potrebni su sledeći sastojci:

  • 170 gr kuvanog pilećeg mesa bez kostiju,
  • 250 gr pečuraka isečenih na listiće,
  • 1 šolja pileće supe,
  • 6 kašika soja sosa,
  • 6 kašika belog vina,
  • 3 glavice crnog luka isečene na tanke kriške,
  • 6 jaja,
  • 750 gr kuvanog pirinča,
  • malo graška ili peršuna.

Piletina s jajima na japanski način sprema se ovako…

Piletinu isecite na sitne parčiće. U posudu stavite vino, supu i soja sos i pustite da provri. Dodajte piletinu, pečurke i crni luk i kuvajte desetak minuta.

Podelite ovu masu na šest delova, pa svaki deo pripremite na sledeći način: stavite šestinu mase u podmazan tiganj, dobro je zagrejte, dodajte jedno razmućeno jaje i mešajte minut-dva dok se jaje ne stegne. Izručite masu u manju činiju preko kuvanog pirinča.

Služite odmah dok je toplo, možete da ukrasite jelo sa po nekoliko zrna graška ili peršunom.

(danubeogradu.rs)