Naslovna » Izlasci » Festivali » 7. festival zdrave hrane i zdravog života STVARNO ZDRAVO
7. festival zdrave hrane i zdravog života STVARNO ZDRAVO
7. festival zdrave hrane i zdravog života STVARNO ZDRAVO

7. festival zdrave hrane i zdravog života STVARNO ZDRAVO

Na novobeogradskom šetalištu Savski kej, za vikend 18. i 19. maja 2024, biće održan 7. festival zdrave hrane i zdravog života STVARNO ZDRAVO.

Na platou kod Teatra na Savi, i u subotu i u nedelju od 11.00 do 19.00, okupiće se pojedinci i kompanije koje svojim proizvodima i delovanjem promovišu zdrav život i daju pozitivnu vrednost razvoju društva.

Kriterijumi za učešće na Festivalu podrazumevaju da nijedan izloženi proizvod u svom sastavu ne sme da sadrži industrijske šećere, aditive, emulgatore ili konzervanse.

Prenosimo saopštenje organizatora:

„Okruženje u kom deca odrastaju je postalo previse materijalizovano i digitalizovano. Ne bavimo se dovoljno aspektima razvoja dece od kojih zavisi budućnost svih nas.

Nedovoljno fizičkih aktivnosti, ishrana prepuna štetnih sastojaka (testa prepuna šećera i aditiva u kombinaciji sa gaziranim napicima su svakodnevnica svakog đaka), usvajanje izrazito štetnih sadržaja sa društvenih mreža, potpuno odsustvo svesnosti o sopstvenoj odgovornosti zagađenja duha i tela, ali i celog okruženja i planete.

Pojam uspeha jednog mladog čoveka bi trebalo da bude razvoj vrlina, a o vrlinama se i ne govori mnogo… sem kad kažu da se ne isplati biti dobar.

Festival Stvarno zdravo je prvobitno bio manifestacija koja promoviše prehrambene proizvode pogodne za ishranu dece i odraslih. Pojam zdrave hrane je potpuno relativizovan. Police prodavnica prepune su proizvoda na čijim deklaracijama se nalazi beskonačan spisak aditiva, veštačkih boja, konzervanasa, pojačivača ukusa i drugih, izuzetno nezdravih sastojaka.

Zbog toga je bilo važno stvaranje jednog ovakvog festivala. Cilj je da zajedničkim snagama edukujemo što veći broj ljudi o uticajima hrane na organizam čoveka i o tome šta je, u stvari, STVARNO ZDRAVA hrana.

Tokom vremena smo manifestaciju proširili i na sve ostale teme koje se tiču zdravog života: vežbanje i fizička aktivnost, odnos roditelja i dece, tehnike svakodnevnih rutina koje utiču na opštu snagu i bodrost organizma (koncept tuširanja hladnom vodom je odličan primer), drveno posuđe, odeća od organskog pamuka, netoksična sredstva za higijenu, prirodna kozmetika…

Naredni festival ima punu podršku od Opštine Novi Beograd koja je pružila veliku logističku pomoć u organizaciji događaja. Na jednom od najlepših šetališta u Beogradu, za ovu priliku biće postavljene bele pagode ispod kojih će biti pozicioniran najveći deo izlagača. Posebnu pažnju poklonićemo deci, njihovoj animaciji i edukaciji o svim aspektima zdravog života.“

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.