Predstavljam rižoto sa morskim plodovima, još jedno jelo koje je veoma ukusno, a sprema se brzo i bez nekog potrebnog predznanja za rad u kuhinji.
Sastojci:
- oko 300 g zamrznutih morskih plodova,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 šolja pirinča (integralnog ili ljuštenog),
- 1 i po šolja soka od paradajza,
- 1 šolja belog vina,
- 2 čena belog luka,
- malo rendanog parmezana,
- limun,
- peršun, so, biber i muskatni oraščić.
A kad sve nabavite – kako se sprema rižoto sa morskim plodovima?
Propržite luk i kad postane staklast, pa dodajte morske plodove. Po-solite, po-biberite i po-muskat-orašćite na početku.
Kad morski plodovi malo omekšaju, dodajte sok od paradajza i belo vino, zatim pirinač i beli luk. Ako je potrebno, dodajte malo vode (videćete koliko tečnosti upija pirinač dok se kuva, pa prema tome procenite da li ćete dodavati vodu ili ne).
Sa kuvanjem završite kad pirinač bude kuvan po vašem ukusu. Predlažem da ga ne raskuvate sasvim, ali neki baš tako vole.
Na kraju, pospite rendanim parmezanom i sitno seckanim peršunom, a po želji začinite i sokom od limuna.
Zdravo, ukusno, sa malo kalorija. Šta više očekivati od jednog jela? Znajte, uz ovaj rižoto sa morskim plodovima baš lepo ide neko belo vino…
Prijatno!
(danubeogradu.rs)