Ovo jelo bismo mogli da nazovemo i obrok salata sa piletinom, a ja više volim – testenina sa piletinom (i raznim drugim „munjama“).
Vreme pripreme je… dvadesetak minuta.
Evo koje će vam „munje“ biti potrebne:
- 200 g spiralne testenine,
- belo pileće meso (1 „komplet“),
- 1 glavica crvenog luka,
- 2 kašike tartar sosa,
- 2-3 grčka jogurta,
- 1 kesica rendanog parmezana,
- rukola,
- čeri paradajz,
- malo soka od limuna.
Kako se sprema testenina sa piletinom?

Iseckajte piletinu na kockice, uvaljajte kocice u suvi začin od povrća (Vegeta, Začin C…) i propržite kratko na vrelom ulju. Ako više volite kuvanu piletinu, onda pravite jelo sa njom.
Dok se meso prži (kuva), skuvati testeninu „al dente“.
U dubok sud stavite testeninu i piletinu, dodajte dve kašike tartar sosa i dva grčka jogurta (ako ćete jelo jesti odmah po pripremi, dva će biti dovoljna; ako ćete jesti kasnije, onda će vam pred samo služenje biti potreban još jedan, jer se smeša nekako osuši tokom stajanja…).
Isecite crveni luk na kolutove i odvojte svaki prsten posebno, pa ga dodajte masi.
Dodajte polovinu kesice rendanog parmezana (može to biti i rendani ili na kockice seckani dimljeni sir, ako ga volite više od parmezana), zatim dodajte i rukolu u količini koje je vašim čulima prijatna. Pametno je ne staviti je previše, za slučaj da neko od ukućana baš i nije ljubitelj, jer svakako možete da je stavite preko servirane salate.
Sve sastojke dobro pomešajte i dodajte malo soka od limuna.
Servirajte odmah po pripremi, ili ohladite u frižideru – odaberite sami. Svakako pospite ostatkom rendanog parmezana i ukrasite čeri paradajzom.
To bi bilo to. Uživajte!
(danubeogradu.rs)