Izdvajamo
Naslovna » Blog » Zlatiborka u Beogradu » Testenina sa piletinom i raznim drugim „munjama“
Zlatiborka u Beogradu - recepti: testenina sa piletinom (foto: Dunja Filipović)
Zlatiborka u Beogradu - recepti: testenina sa piletinom (foto: Dunja Filipović)

Testenina sa piletinom i raznim drugim „munjama“

Ovo jelo bismo mogli da nazovemo i obrok salata sa piletinom, a ja više volim – testenina sa piletinom (i raznim drugim „munjama“).

Vreme pripreme je… dvadesetak minuta.

Evo koje će vam „munje“ biti potrebne:

  • 200 g spiralne testenine,
  • belo pileće meso (1 „komplet“),
  • 1 glavica crvenog luka,
  • 2 kašike tartar sosa,
  • 2-3 grčka jogurta,
  • 1 kesica rendanog parmezana,
  • rukola,
  • čeri paradajz,
  • malo soka od limuna.

Kako se sprema testenina sa piletinom?

Zlatiborka u Beogradu - recepti: testenina sa piletinom (foto: Dunja Filipović)
Foto: Dunja Filipović

Iseckajte piletinu na kockice, uvaljajte kocice u suvi začin od povrća (Vegeta, Začin C…) i propržite kratko na vrelom ulju. Ako više volite kuvanu piletinu, onda pravite jelo sa njom.

Dok se meso prži (kuva), skuvati testeninu „al dente“.

U dubok sud stavite testeninu i piletinu, dodajte dve kašike tartar sosa i dva grčka jogurta (ako ćete jelo jesti odmah po pripremi, dva će biti dovoljna; ako ćete jesti kasnije, onda će vam pred samo služenje biti potreban još jedan, jer se smeša nekako osuši tokom stajanja…).

Isecite crveni luk na kolutove i odvojte svaki prsten posebno, pa ga dodajte masi.

Dodajte polovinu kesice rendanog parmezana (može to biti i rendani ili na kockice seckani dimljeni sir, ako ga volite više od parmezana), zatim dodajte i rukolu u količini koje je vašim čulima prijatna. Pametno je ne staviti je previše, za slučaj da neko od ukućana baš i nije ljubitelj, jer svakako možete da je stavite preko servirane salate.

Sve sastojke dobro pomešajte i dodajte malo soka od limuna.

Servirajte odmah po pripremi, ili ohladite u frižideru – odaberite sami. Svakako pospite ostatkom rendanog parmezana i ukrasite čeri paradajzom.

To bi bilo to. Uživajte!

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.