Izdvajamo
Krompir salata (foto: Pixabay)
Krompir salata (foto: Pixabay)

Krompir salata

Krompir salata, pa tako i ostale presne salate, nije samo (uvod u) ručak, već može da bude i poseban obrok, dopuna doručku ili večeri.

Krompir salata nije namenjena isključivo vegetarijancima, već je omiljena u narodu, kako uz ribu tako i uz razna „mesišta“.

Za pripremu je potrebno sledeće:

  • 750 gr krompira,
  • mala glavica crnog luka,
  • sos za salatu*,
  • malo soli.

*Sos za salatu se priprema lako: umute se tri kašike ulja, jedna do dve kašike sirćeta ili soka od limuna i malo soli, doda se kašičica sitno seckanog peršuna, a ako volite dodajte i malo bibera.

Krompir salata se priprema ovako…

Krompir sa ljuskom se obari, zatim se oljušti i naseče na tanke kriške, pomeša se sa crnim lukom nasečenim na kocke i sa sosom za salatu (umesto sosa možete da sipate i majonez), posoli se i ostavi se da odstoji oko dva sata.

Krompir salata se iznosi na trpezu ukrašena buketićima peršuna ili kriškama krastavca.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.