Sa mesom, povrćem, jajima, voćem, makaronima… od svega mogu da se prave salate, ali salate sa paradajzom su uvek nekako posebne.
Pročitaj više »Arhive po tagovima: večera
Paprike sa bešamel sosom
Paprike sa bešamel sosom su veoma ukusne, mogu da se spremaju i sa piletinom i drugim povrćem, mlevenim mesom ili šampinjonima.
Pročitaj više »Salata od cvekle, šargarepe i oraha
Salata od cvekle, šargarepe i oraha je ukusna, ali i veoma zdrava kako za želudac i creva, tako i za kožu. Ali, o zdravlju zbog cvekle neki drugi put.
Pročitaj više »Doček Nove godine: Hrana i redosled pića – piti i šta piti
Redosled pića nije bitan – otkrili su nedavno naučnici, ali tu su mislili na napijanje i jačinu mamurluka, a ovo je ipak drugačiji tekst…
Pročitaj više »Španski omlet
Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.
Pročitaj više »Zapečeni rezanci sa šunkom
Zapečeni rezanci sa šunkom idealni su kako za ručak tako i za večeru. Rezanci mogu da budu tanki, široki, ali možete ovo da spremate i sa makaronima.
Pročitaj više »Saveti za spremanje hrane
Saveti nikada nisu naodmet. Ako pročitate nešto što znate, eto – podsetili ste se, a ako ne znate – još bolje! Pa, da li znate baš sve o spremanju hrane?
Pročitaj više »Recepti za jaja: kuvana jaja, punjena jaja, jaja na oko, kajgana
Jaja mogu da se jedu kuvana, poširana, pržena, pa čak i sirova; za doručak, užinu, ručak, večeru. Ali, važno je da budu sveža – jer će imati bolji ukus.
Pročitaj više »Krompir salata
Krompir salata, pa tako i ostale presne salate, nije samo (uvod u) ručak, već može da bude i poseban obrok, dopuna doručku ili večeri.
Pročitaj više »Američke palačinke i palačinke na još nekoliko načina
Palačinke su omiljena poslastica svih generacija. Mogu da budu slane i slatke. U poslednje vreme, kod nas su sve popularnije i američke palačinke.
Pročitaj više »Piletina sa šampinjonima i caciki salata
Još jedno brzo i ukusno jelo – piletina sa šampinjonima uz caciki salatu – idealno je i osvežavajuće jelo za leto.
Pročitaj više »Najprostiji recept za mini pice
Mini pice pravim često. Svi u kući ih volimo, a vole ih i gosti. Evo, šta je potrebno za nekih tridesetak mini pica…
Pročitaj više »Lazanje I
Ovo italijansko jelo može da se pravi sa više različitih filova. Za sada, recept za „Lazanje I“. Pravim ih sa kupovnom testeninom.
Pročitaj više »Pita sa raštanom
Jede nam se pita sa raštanom. Neko pita – kakav sad raštan? Šta je to? Raštan je vrsta kupusastog povrća koje se kod nas gaji kao zimsko povrće.
Pročitaj više »Hleb, običan, najobičniji, od belog brašna
Hleb. Ima ga u prodavnicama ovih dana bez obzira na vanredno stanje, al‘ šta fali da znamo kako da ga napravimo sami? A šta će vam biti potrebno za hleb?
Pročitaj više »Lisnata pogača
Želite nešto što je hleb, a nije običan hleb, a ukusan je i izgleda bogato? Imam rešenje, a to je: lisnata pogača… Evo kako i šta ćete „umesiti“…
Pročitaj više »Gibanica i zeljanica odjednom
Neko voli ovo, neko voli ono… Oko mene sve sami probirači. Zato se gibanica i zeljanica – dve super pite – prave paralelno, da niko prigovarao ne bi.
Pročitaj više »Bonton za stolom
Pozvani ste na poslovni ručak u restoran, svečano okupljanje uz obed, posetu prijateljima… Podsećamo na osnovna bonton pravila za stolom, koja će obezbediti uživanje u druženju, bez neprijatnosti.
Pročitaj više »