Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Kuhinja » Zapečeni rezanci sa šunkom
Recepti: Zapečeni rezanci sa šunkom (foto: Pixabay)
Recepti: Zapečeni rezanci sa šunkom (foto: Pixabay)

Zapečeni rezanci sa šunkom

Zapečeni rezanci sa šunkom idealni su kako za ručak tako i za večeru. Rezanci mogu da budu tanki, široki, ali možete ovo da spremate i sa makaronima.

Potrebni sastojci su:

  • 250 gr (širokih) rezanaca,
  • 250 gr presne ili kuvane šunke,
  • veća glavica crnog luka,
  • mast za pečenje,
  • četvrt litre mleka,
  • 1 jaje,
  • muskatni oraščić,
  • komadići putera,
  • malo pirea od paradajza,
  • nastrugan kačkavalj,
  • so,
  • peršun,
  • čeri paradajz.

Zapečeni rezanci sa šunkom spremaju se ovako…

Rezance (ili makarone) skuvajte, ocedite i polijte hladnom vodom da ne bi bili lepljivi, pa opet ocedite.

Na kocke iseckanu šunku i crni luk propržite u tiganju, dodajte pire od paradajza, so i muskatni oraščić.

Vatrostalnu činiju dobro podmažite, pa naslažite sloj rezanaca, pa sloj šunke, a na vrhu bi trebalo da budu rezanci. Sve zajedno prelijte mlekom sa jajima i dodajte gust sloj narendanom kačkavalja. Obložite komadićima putera i pecite u rerni na jačoj temperaturi oko pola sata.

Ukrasite peršunom i čeri paradajzom.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.