Zapečeni rezanci sa šunkom idealni su kako za ručak tako i za večeru. Rezanci mogu da budu tanki, široki, ali možete ovo da spremate i sa makaronima.
Potrebni sastojci su:
- 250 gr (širokih) rezanaca,
- 250 gr presne ili kuvane šunke,
- veća glavica crnog luka,
- mast za pečenje,
- četvrt litre mleka,
- 1 jaje,
- muskatni oraščić,
- komadići putera,
- malo pirea od paradajza,
- nastrugan kačkavalj,
- so,
- peršun,
- čeri paradajz.
Zapečeni rezanci sa šunkom spremaju se ovako…
Rezance (ili makarone) skuvajte, ocedite i polijte hladnom vodom da ne bi bili lepljivi, pa opet ocedite.
Na kocke iseckanu šunku i crni luk propržite u tiganju, dodajte pire od paradajza, so i muskatni oraščić.
Vatrostalnu činiju dobro podmažite, pa naslažite sloj rezanaca, pa sloj šunke, a na vrhu bi trebalo da budu rezanci. Sve zajedno prelijte mlekom sa jajima i dodajte gust sloj narendanom kačkavalja. Obložite komadićima putera i pecite u rerni na jačoj temperaturi oko pola sata.
Ukrasite peršunom i čeri paradajzom.
(danubeogradu.rs)