Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: ishrana

Arhiva tagova: ishrana

Zdrave namirnice obavezne u kuhinji

Zdrave namirnice obavezne u kuhinji: Borovnice

Naučnici i nutricionisti različite zdrave namirnice preporučuju za jačanje imuniteta, borbu protiv suvišnih kilograma, zaštitu od bolesti srca i krvnih sudova…

Pročitaj više »

Hranite li zdravo svoj mozak?

Birajte hranu - da bi mozak bio jači

Mozak je u centru pažnje – Alchajmerova bolest, demencija i drugi problemi vezani za opadanje kognitivnih sposobnosti, pretnja su koja se nadvila nad čovečanstvom. Ili nas samo plaše sa strana novina i časopisa, ekrana televizora, računara, mobilnih uređaja, sa namerom da se ponašamo odgovornije…

Pročitaj više »

Grip je stigao, uvedite lične mere zaštite

Za grip je važna preventiva

Preporuke za jačanje imuniteta u zimskoj sezoni, kad grip predstavlja najveću opasnost, donekle se razlikuju iz godine u godinu.

Pročitaj više »

Alkalna ishrana, činjenice i zablude

Za prednost alkalne ishrane nema dokaza, ali za vrednost pojedinih namirnica ima

Šta je tačno alkalna ishrana, i može li ova vrsta navike da vam dane u Beogradu učini boljim? O alkalnoj ishrani se često govori i piše. Naučna istraživanja, međutim, nisu u skladu sa informacijama koje nam stižu iz medija.

Pročitaj više »

Sneking: Srećni uz grickalice

Sneking, bez griže savesti...

Reč koja beleži rast popularnosti od sredine prošle godine, u pretraživačima širom sveta, je – sneking (snacking). Razlog su nutricionisti i njihovo insistiranje na činjenici da su mali snek obroci između osnovnih zdrava navika, koje se treba pridržavati.

Pročitaj više »

Borba za zdravlje, kako to čine drugi

Ishod borbe za zdravlje u velikoj meri zavisi od vas

Zdravlje je najvažniji uslov za lepši dan u Beogradu, a prisustvo virusnih oboljenja najintenzivnije je upravo sada – krajem februara i početkom marta. Mogu li nam u borbi protiv starih i novih pretnji pomoći iskustva drugih naroda?

Pročitaj više »

Jednostavno: Lubenica

Lubenice na pijacama - svuda oko nas

Ako poslušamo savet da je voće i povrće najbolje konzumirati u sezoni kada je na našim prostorima na prirodan način sazrelo, lubenica je glavna zvezda sredine avgusta.

Pročitaj više »

Hranite se zdravo: Omega 3

Losos - jedan od najpoznatijih izvora omega 3 masnih kiselina

Leto je idealno vreme za lagane obroke bogate omega 3 masnim kiselinama. Na pijacama je veliki izbor voća i povrća koje možete kombinovati, a za pojedine vrste je malo poznato da su bogate ovim, izuzetno korisnim, sastojkom.

Pročitaj više »

Lady Weekend, 3. i 4. marta

Lady Weekend

U Delta City-ju će se 3. i 4. marta održati Lady Weekend, manifestacija u potpunosti posvećena damama.

Pročitaj više »

Osušite sami voće i povrće

Osušite sami voće i povrće

Predlažemo da tokom ovog leta, i ne samo leta, svojim obrocima dodate nove ukuse i osušite sami voće i povrće: jabuke, kajsije, šljive, paradajz, luk, tikvice…

Pročitaj više »

Šećer je potreban našem organizmu

Šećer je potreban našem organizmu

Opšte je mišljenje da šećer nije zdrav za naš organizam. Lekari uglavnom ne preporučuju unos šećera u bilo kom obliku, a oni koji vode računa o liniji jer stvara salce oko struka.

Pročitaj više »

Posle plivanja – u večernji provod

Posle plivanja

Kako stojimo sa kondicijom ovog leta? Retki su oni koji mogu da kažu da posle plivanja i drugih fizičkih aktivnosti na otvorenom nisu umorni.

Pročitaj više »

Zdrava čokolada bez sećera – ne goji

Čokolada

Oduvek se mislilo kako čokolada i nije baš najzdravija poslastica i da posebno deci treba strogo ograničiti njeno kozumiranje.

Pročitaj više »

Med za dužu mladost

Med

Pčelinji med, polen i matični mleč vraćaju snagu i poboljšavaju funkcionisanje gotovo svih organa u telu. Med jača imunitet, štiti od bolesti i usporava starenje.

Pročitaj više »